Клубният футбол се завръща: Кои ще бъдат най-интересните мачове от предстоящия уикенд?


Клубният футбол се завръща: Кои ще бъдат най-интересните мачове от предстоящия уикенд?
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

2321 0

Европейско първенство по футбол, Копа Америка, Тур дьо Франс, Ролан Гарос, Уимбълдън, Лигата на нациите по волейбол, Олимпийски игри в Токио - Лято 2021 бе изпълнено с много и най-различни спортни емоции, но сега е ред на клубния футбол да се завърне с пълна сила!

В следващите два дни - 14-ти и 15-август започва сезон 2021/22 в немската Бундеслига, испанската Ла Лига и английската Висша лига. Във френската Лига 1 предстои втори кръг, а италианската Серия А започва след една седмица...

ГЕРМАНИЯ

Юлиан Нагелсман вече направи официален дебют начело на Байерн Мюнхен в петък вечер, но баварците завършиха 1:1 при гостуването си на Борусия Мьонхенгладбах - подробности за тази среща четете тук!

Борусия Дортмунд стартира новата кампания в събота с домакинство на непредсказуемия Айнтрахт Франкфурт. Двубоят започва в 19:30ч. наше време...

ИСПАНИЯ

Шампионът Атлетико Мадрид започва защитата на титлата си в неделя - тимът на Чоло Симеоне гостува на Селта Виго, а двубоят ще стартира от 18:30ч. българско време!

Феновете на Реал Мадрид пък ще могат да гледат повторния дебют на Карло Анчелоти начело на клуба в събота от 23:00 часа. Кралския клуб гостува на Алавес на стадион "Мендисорота".

Първият официален мач на Барселона без Лионел Меси ще се състои в неделя (21:00 ч.) - каталунците приемат у дома си Реал Сосиедад, а Роналд Куман ще има почти невъзможната задача да намери нов №10, който да вкарва по 30-40 гола на сезон!

АНГЛИЯ

Шампионът Манчестър Сити гостува на Тотнъм в един наистина непредвидим сблъсък. Двубоят започва в неделя в 18:30 ч. наше време! Любопитно ще бъде дали Хари Кейн ще се появи на терена, предвид интереса на "гражданите" към него!

За Манчестър Юнайтед предстои т.нар. "Война на розите" срещу Лийдс на "Олд Трафорд". Мачът е в събота от 14:30ч.!

Ливърпул стартира новата кампания с гостуване на новака Норич и известния Теему Пуки. Тимът на Юрген Клоп ще търси първи три точки в събота от 19:30 ч. българско време...

Спечелилият Шампионска лига и Суперкупата на Европа Челси започва у дома си срещу Кристъл Палас - двубоят е в събота от 17:00 часа!

Арсенал пък вече откри новия сезон в Англия със загуба от новака Брентфорд в петък вечер - четете тук повече подробности за този двубой.

ФРАНЦИЯ

Шампионът Лил посреща Ница във втория кръг от сезона, след като преди седмица започна защитата на титлата си със зрелищно 3:3 срещу Метц. Срещата е в събота от 18:00ч. наше време!

ПСЖ пък домакинства на Страсбург в мач, който целият футболен свят чака със затаен дъх заради Лионел Меси. Твърде вероятно е обаче Бълхата да не дебютира в тази среща, тъй като все още е назад с подготовката си. Дали обаче няма да запише няколко минути на терена - предстои да разберем в събота в 22:00 ч. българско време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички