Томас Тухел се удиви: Каква титла, едвам завършихме четвърти през миналата кампания


Томас Тухел се удиви: Каква титла, едвам завършихме четвърти през миналата кампания
Снимка: Gulliver/GettyImages

1792 0

Старши треньорът на Челси Томас Тухел даде пресконференция преди старта на сезон 2021/22 в английската Висша лига и заяви, че е изненадан от твърденията на анализатори, че "сините" са сред основните фаворити за титлата през новата кампания:

"Все още имаме нужда от време, за да влезем в най-добрата си физическа форма, тъй като играчите се завръщаха по различно време. Искам да играем с този манталитет – да преследваме Ман Сити, Ман Юнайтед и Ливърпул през цялото време. Не от януари натам, а от събота. Влизаме в сезона с манталитета на конкуренти на тези три отбора, които завършиха пред нас през миналата кампания. След това има още 16 отбора, които бяха зад нас и ще искат да открадват точки от мачовете с нас. Затова постоянно трябва да бъдем подготвени и да даваме най-доброто от себе си".

"Изненадан съм, че някои хора ни посочват за фаворити, защото всички знаят, че миналия сезон бяхме четвърти. Дори в последния кръг имахме нужда от помощ от наши конкуренти, за да завършим в топ 4 и така сезонът да бъде успешен. Когато завършиш на четвърто място, няма как да си фаворит през следващия сезон. С трансферите на Ман Сити и Ман Юанйтед не виждам причина те да се справят по-лошо от миналия сезон. На първо място се борим за топ 4. След това нямаме притеснения да се борим за всеки трофей, което включва купите, Шампионската лига и Премиър лийг", допълни Тухел.

Челси стартира сезона в Англия с домакинство на Кристъл Палас на 14 август (събота) от 17:00ч. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички