Дежа вю за Арсенал - новакът Брентфорд се разправи с тима на Микел Артета на старта на Висшата лига


Дежа вю за Арсенал - новакът Брентфорд се разправи с тима на Микел Артета на старта на Висшата лига
Снимка: Getty Images

3165 0

Кошмарът за Арсенал от сезон 2020/21 се пренесе и в новата кампания на английската Висша лига! Тимът на Микел Артета загуби гостуването си на новака Брентфорд с 0:2 и не успя да зарадва своите изстрадали в последните години фенове.

Още в 12-ата минута домакините можеха да поведат в резултата, но ударът на Мбемо срещна дясната греда на Лено. Десет минути по-късно Брентфорд все пак излезе напред, след като Серхи Канос получи чудесен пас в наказателното поле на Арсенал и с премерен удар в долния ляв ъгъл изведе тима си напред - 1:0!

"Артилеристите" започнаха по-надъхано второто полувреме, но така и не успяха да създадат чисто голове положение. 

Така се стигна до 73-ата минута, когато Кристиан Ньоргард се оказа най-съобразителен в наказателното поле и отблизо матира Бернд Лено за втори път - 2:0.

Четири минути преди края на срещата Никола Пепе нанесе страхотен удар по земя в близкия ъгъл, но испанският вратар на Брентфорд Давид Рая се намеси чудесно и с една ръка изби в ъглов удар.

Въпреки че Арсенал владееше повече топката и създаде повече голови положения (20:8), новакът в Англия напълно заслужено се поздрави с победата за радост на своите екзалтирани фенове.

Важно е да се отбележи, че "артилеристите" днес бяха без някои от най-добрите си играчи в лицето на Обамеянг, Лаказет, Томас Партей и защитника Габриел!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички