Нов сезон - старият Роберт Левандовски, но Байерн Мюнхен се спъна в дебюта на Юлиан Нагелсман


Нов сезон - старият Роберт Левандовски, но Байерн Мюнхен се спъна в дебюта на Юлиан Нагелсман
Снимка: Getty Images

2824 0

Новият треньор на Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман стъпи накриво при официалния си дебют начело на баварците! Шампионът на Германия от миналия сезон спечели само точка при гостуването си на Борусия Мьонхенгладбах от първия кръг на сезон 2021/22 в Бундеслигата!

Още в 11-ата минута Борусия поведе в резултата, възползвайки се от грешка при изнасянето на топката от баварците. Алфонсо Дейвис сгреши в тази ситуация, а Ларс Щиндъл бързо комбинира с Аласан Плеа, който с хубав удар с левия крак не остави шансове на Мануел Нойер - 1:0.

Точно 42 минути бяха нужни на Роберт Левандовски, за да открие головата си сметка за сезон 2021/22. При заучено изпълнение на корнер топката отиде точно на крака на поляка и той отблизо не сбърка - 1:1.

През втората част Байерн упражни натиск, особено до 70-ата минута, но чистите положения липсваха, докато Борусия Мьонхенгладбах разчиташе предимно на контраатаки. 

В крайна сметка двата тима поделиха точките, но домакините трябва да съжаляват повече за изпуснатата победа, тъй като в края на мача имаха хубави възможности да спечелят три точки, но не успяха да се възползват от създалите се ситуации. В последните секунди пък Джошуа Кимих на свой ред пропусна чисто положение от точката на дузпата!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички