Заслужи ли си Бруно Фернандеш новия договор с Манчестър Юнайтед?


Заслужи ли си Бруно Фернандеш новия договор с Манчестър Юнайтед?
Снимка: Getty Images

1344 0

Както вече стана ясно, Бруно Фернандеш подписа нов договор с Манчестър Юнайтед, който ще му позволи да остане на "Олд Трафорд" поне за още четири години. 27-годишният футболист със сигурност оправда онези 55 милиона евро, които "червените дяволи" платиха на Спортинг Лисабон за услугите му преди 2 години, макар и формата му да спадна през настоящия сезон 2021/22.

"Stats Perform" изготви анализ, който показва колко точно важен е бил атакуващият халф за Манчестър Юнайтед.

Дебютът на португалеца за 20-кратните шампиони на 1 февруари 2020 г. не бе блестящ и тимът завърши 0:0 у дома си срещу Уулвърхемптън, но е редно да се отбележи, че това беше първият от общо 117 (до момента) мача, които Фернандеш изигра с червената фланелка и е №1 по този показател, следван от Хари Магуайър (105).

В 106 от тези срещи Бруно беше титуляр и вече е натрупал 9,470 минути по терените. Нещо повече - няма друг футболист в Топ 5 на европейски първенства, който да е играл по-често от него...

За тези 2 години полузащитникът отбеляза 49 гола и раздаде 39 асистенции или иначе казано - в общо 88 случая е бил директно замесен при попаденията на Юнайтед. Втори в тази класация на "Олд Трафорд", далеч зад него, е Маркъс Рашфорд (46). Дори звездата на Ливърпул Мохамед Салах е спрял "брояча" на 86!

302 - толкова пък са шансовете, които Бруно Фернандеш е създал за своите съотборници - отново първо място в Топ 5 на Европа. Томас Мюлер от Байерн Мюнхен е втори (286). 

Вижте още: Манчестър Юнайтед пита за Кирил Десподов, Кристиано Роналдо с основна "вина"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички