Висшата лига с голяма промяна по време на сезона: Старо правило отново е в ход


Висшата лига с голяма промяна по време на сезона: Старо правило отново е в ход
Снимка: Getty Images/Guliver

1833 0

Клубовете от Висшата лига се споразумяха от следващия сезон да имат право на пет смени по време на мач. Това става ясно от съобщение, публикувано на сайта на първенството. Правилото за повече брой смени беше въведено през май 2020 г. заради пандемията от коронавирус, но през следващите два сезона беше върнат стария принцип на три смени.

Преди това отборите на няколко пъти през последните две години гласуваха против въвеждането на пет смени. Най-яростните противници бяха отборите от средната и долната половина на таблицата, тъй като според тях облагодетелстват съставите с по-широк състав.

Мениджърите на Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Ливърпул бяха от най-френетичните поддръжници на идеята и упорито настояваха смените да бъдат увеличени.

Всяка федерация е упълномощена сама да решава за подобно правило и не е задължително да се съобразява с препоръките на ФИФА. Проучване проведено наскоро показва най-мразените собственици във Висшата лига.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички