Реал Мадрид привлече под наем Винисиус Тобиас от Шахтьор Донецк


Реал Мадрид привлече под наем Винисиус Тобиас от Шахтьор Донецк
Снимка: Getty Images

2907 0

Реал Мадрид привлече под наем десния бек на Шахтьор Донецк Винисиус Тобиас за следващите два сезона, съобщава испанският “AS”. Договорът има опция за откупуване на стойност 18 милиона евро. Информацията беше потвърдена от клуба! 

Как Реал прави трансфер преди края на сезона? 

„Лос бланкос“ се възползват от новото правило на УЕФА, което позволява на чуждестранни футболисти, играещи в Украйна и Русия, да сменят своите клубове. Първенствата на тези две страни са спрени поради възникналата война в Украйна след руската инвазия.

Кой е новият Винисиус в Реал? 

Десният бранител пристигна в Шахтьор от Интернасионал на 23 февруари срещу 6 млн. евро, но не успя да направи дебют в мъжкия отбор. Очаква се Тобиас да играе в дубъла на Реал Мадрид в трета дивизия, но при нужда наставникът на „кралете“ Карло Анчелоти да го използва в първия отбор. Ако бъде повикан от Анчелоти, някой измежду другите бразилци Винисиус Жуниор, Родриго и Едер Милитао трябва да не попадне в групата, защото квотата за чужденци извън ЕС е само 3 места.

Тепърва предстои да разберем дали 18-годишният Винисиус Тобиас ще успее да пробие в състава на Карло Анчелоти. През последните две години бразилецът играе в бразилския Интернасионал Порто Алегре. Висок е 175 см. и тежи 70 кг. Силният му крак е десният. Има мачове за юношеския тим на Бразилия до 17 години.

 Ето какво сподели настоящият треньор на дубъла на Реал Мадрид и легенда на клуба Раул Гонсалез (вижте в линка)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички