Бившият "дявол" Андерсон е можел да бъде "най-добрият в света, но не му е пукало"


Бившият "дявол" Андерсон е можел да бъде "най-добрият в света, но не му е пукало"
Снимка: Getty Images/Guliver

2449 0

Бившият вратар на Манчестър Юнайтед Бен Фостър даде любопитно интервю за UTD Podcast, където разкри мнението си, че бившият му съотборник Андерсон е можел да бъде най-добрият играч в света, но "просто не го е интересувало".

33-годишният полузащитник спечели четири титли във Висшата лига и веднъж Шампионска лига, като във върховата си форма беше смятан за един от най-обещаващите таланти в световния футбол. Преди да продължи в Англия, той се изявяваше в Португалия с отбора на Порто до 2007 г.

"Всеки може да каже, че е можел да бъде най-добрият в света в един момент, но малко наистина са имали възможност. Него просто не го интересуваше, нищо не го интересуваше", коментира Фостър.

Един от най-запомнящите моменти в кариерата на играча е предпоследната дузпа срещу Челси на финала в Шампионската лига, която той реализира хладнокръвно.Въпреки постигнатите успехи като играч на Юнайтед и незабравимите моменти в Англия, бразилецът по-скоро не успя да оправдае очакванията на "Олд Трафорд", а вратарят Фостър беше категоричен: "Той можеше да бъде най-добрият играч в света. Гарантирам ви, че това беше възможно".

"Доведете го на терена и той ще ви докаже думите ми. Карлос Тевес беше същият. Щом стъпи на игрището и възхищаваше хората. Явно има нещо специално в това да си южноамериканец", завърши вратарят.

Друг бивш играч на Юнайтед - Рафаел, повтори част от коментарите на Фостър в съвместната автобиография с близнака му Фабио.

"Може да бъдем с треньора и целия отбор, да подминем всички ресторанти по магистралата, а Андерсон импулсивно да скочи и изкрещи "Макдоналдс, Макдоналдс", разказва ексклузивно бразилският бек.

"Андерсон беше луд, но аз го обичам. Дайте му футболна топка и той просто ще играе свободно, а ако направеше добра серия от мачове, можеше да играе толкова добре, колкото всеки играч в лигата. Той получи много лоши контузии в неподходящ момент и тогава спорният му начин на хранене почна да се отразява. Не беше случайно, че най-добрата му форма дойде, когато имаше много мачове, защото тогава не можеше да яде толкова много", добави Рафаел.

"Ще кажа само едно за Андерсън – ако беше наистина професионалист, можеше да бъде най-добрият в света. Не знам дали някога е приемал нещо насериозно, просто обича живота по лесен и непринуден начин", завърши бившият "дявол".

Наскоро българската легенда Димитър Бербатов обяви, че  Андерсон е бил най-слаб на тренировките на Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички