Финални разговори между шефовете на Юнайтед и Тен Хааг, холандецът изглежда като новия треньор


Финални разговори между шефовете на Юнайтед и Тен Хааг, холандецът изглежда като новия треньор
Снимка: Getty Images

1518 0

Настоящият треньор на Аякс Ерик тен Хаг изглежда като фаворит за постоянен мениджър на Манчестър Юнайтед. Клубът се готви да проведе втори и последен кръг от интервюта, а битката за позицията е съсредоточена около Тен Хаг и Маурисио Почетино от Пари Сен Жермен.

Другите кандидати за поста бяха Луис Енрике, Томас Тухел и Хулен Лопетеги, но поради различни причини и тримата вече не са в надпреварата за нов мениджър на "червените дяволи"

Все пак The Telegraph съобщава, че настоящият мениджър на Аякс е бил харесан от шефовете на Юнайтед и кръг преди финалните решения, той е фаворитът за поста. "Червените дяволи" бяха подложени под натиск в последните седмици, поради големия интерес от други водещи клубове към Почетино и Тен Хаг. От Аякс са дали своето разрешение за интервюта между "дяволите" и треньора им, като компенсацията за клуба би достигнала около 4 милиона лири.

Тен Хаг изведе настоящия си тим до две титли в Ередивизия и един път завоюваха местната купа, а сега амстердамци водят с две точки на ПСВ Айндховен, седем мача преди края. На 17 март пък Аякс ще се изправи срещу ПСВ във финала за купата, което може да донесе още доза щастие в лагера на столичаните.

Въпреки видимите успехи на холандеца, от Манчестър са притеснени, че именно той не би могъл да се справи с клуб на такова ниво. От друга страна, неотдавнашните решения да бъдат наети Луис ван Гаал и Жозе Моуриньо - двама мениджъри с огромен футболен опит – нямаха особен успех.

Любопитен факт е, че наскоро бившият мениджър на "червените" Луис Ван Гаал призова сънародника си да не обмисля поста в Юнайтед, предупреждавайки го, че те са повече бизнес, отколкото футболен клуб. 

"Ерик тен Хаг е страхотен треньор, което е добре за Манчестър Юнайтед, но за съжаление това е търговски клуб. Няма да го съветвам, но той трябва да избере футболен клуб, а не комерсиален", коментира опитният холандец, който бе уволнен от Юнайтед часове след като вдигна Купата на ФА през 2016 г.

А ето какви възнаграждения взимат в Юнайтед!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички