Официално: Роман Абрамович обяви продажбата на Челси


Официално: Роман Абрамович обяви продажбата на Челси
Снимка: GettyImages

3248 0

Собственикът на Челси Роман Абрамович използва официалния сайт на "сините", за да обяви, че продава клуба. Милиардерът заяви, че е предприел тази стъпка в интерес на клуба, феновете и работещите в него.

"Бих искал да коментирам спекулациите в медиите в последните няколко дни във връзка със собствеността ми на Челси. Както вече съм казвал, винаги съм взимал решения с интересите на клуба на сърце.

В сегашната ситуация, реших да продам клуба, защото вярвам, че това е в най-голям интерес за клуба, феновете, работещите в него, както и за спонсорите и партньорите.

РОМАН АБРАМОВИЧ СЪС СИЛЕН ЖЕСТ КЪМ УКРАЙНА

Продажбата на клуба няма да бъде прибързвана и ще следя процеса. Не искам никакви дългове да бъдат плащани. Това никога не е било заради бизнеса и парите за мен, но за чистата страст към играта и клуба. Освен това дадох инструкции на моя екип да организира благотворителна фондация, където всичко от продажбата ще бъде дарено.

Фондацията ще е от полза на всички жертви на войната в Украйна. Това включва финансиране на нуждите на жертвите, както и подкрепа на работите по възстановяване. Това е наистина трудно решение за мен и ме боли да се разделя с клуба по този начин.

Налудничавите цифри зад престоя на Абрамович в Челси - изхарчени пари, трофеи - всичко

Надявам се да мога да посетя "Стамфорд Бридж" за последен път и да кажа довиждане на всички ви лично. Беше привлилегия да бъда част от Челси и съм горд от общите ни успехи. Челси и неговите фенове винаги ще са в сърцето ми", написа Абрамович.

Още по темата Роман Абрамович:

Дъщерята на Роман Абрамович се изгаври с Путин заради... (СНИМКА)

"Роман Абрамович е "руска лъжа" за мирните преговори с Украйна"

Абрамович и връзката му с Путин - появиха се документи за корупция

Швейцарски милиардер ще замести Роман Абрамович?

Роман Абрамович се е застраховал от британски санкции към него

Абрамович загуби 580 млн. паунда за един ден

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички