Бъдещето на Челси? Абрамович и връзката му с Путин - появиха се документи за корупция


Бъдещето на Челси? Абрамович и връзката му с Путин - появиха се документи за корупция
Снимка: Getty Images

13500 0

Конфликтът Русия - Украйна в спорта продължава да става все по-сериозен. Сега замесен е и отбор от английската Висша лига. Става въпрос за третия във временното класиране Челси, а бъдещето на "сините" от Лондон е обвито в неяснота.

Причина за това са нова изтекли документи, които свързват Абрамович с корупация в Русия. Появиха се редица призиви той да бъде принуден да продаде Челси, след като въпросните документи го свързват с режима на Владимир Путин и безспорни доказателства за корупция.

Фокусът върху собственика на столичния отбор бе възстановен след ескалацията в отношенията между Русия и Украйна. Документите срещу Абрамович са от 2019 година и е повдигнат въпросът защо до този момент не са предприети действия.

"Един от примерите за това, че Абрамович е свързан с корупционни активности и действия е, че е призна в съда, че е плащал за политическо влияние" - споделя членът на парламента на Великобритания Крис Брайънт, който е един от тези, които искат Абрамович да продаде "синия" клуб.

Вече заподозряха и цензура - играч от Висшата лига е със свалени смъртни пожелания към "изчадието" Путин (СНИМКА).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички