Изхарчени пари, мениджъри, трофеи - цифрите зад ерата "Роман Абрамович" в Челси


Изхарчени пари, мениджъри, трофеи - цифрите зад ерата "Роман Абрамович" в Челси
Снимка: Getty Images / Guliver

8645 0

След цели 19 години - Роман Абрамович приключва своята съвместна история с Челси. Период, който бе един от най-успешните в историята на "сините" от Лондон, а според мнозина - и най-успешният. Само преди седмици тази раздяла изглеждаше немислима, но конфликтът Русия - Украйна промени всичко.

Абрамович ще остане завинаги в историята на Челси. Той вложи много инвестиции в клуба през годините, а при сбогуването призна, че опрощава всички дългове на "сините". A какви цифри оставя след себе си той (данните са на talksport)?

Точният размер на парите, които са дадени за нови футболисти в този период, е... 2,1 милиарда паунда! Съответно по сходен начин от тази сума са компенсирани 1,16 милиарди паунда - толкова е стойността на всички продадени играчи за тези 19 години.

Абрамович се славеше с това, че няма особено голямо търпение към мениджърите, които идват да тренират звездния състав. Това е потвърдено и от факта, че 15 различни треньори са водили клуба (Жозе Моуриньо например е бил повече от веднъж).

Общо цели 21 трофея са спечелени от 2003 година насам, която прави средно по над един на сезон. 1449 са точките, които Челси е успял да завоюва във Висшата лига, а чрез тях е стигнал до впечатляващите 5 шампионски титли.

Другите спечелени от "сините" от Лондон трофеи са следните - Шампионска лига (два пъти), ФА Къп (пет пъти), Купата на Лигата (три пъти), Лига Европа (два пъти), Къмюнити Шийлд (два пъти), Суперкупата на Европа (веднъж), Световното клубно първенство (веднъж).

Още по темата Роман Абрамович:

Роман Абрамович купува Челси за 140 млн., а сега опрощава извънземна сума, която щеше да ФАЛИРА клуба

Дъщерята на Роман Абрамович се изгаври с Путин заради... (СНИМКА)

"Роман Абрамович е "руска лъжа" за мирните преговори с Украйна"

Абрамович и връзката му с Путин - появиха се документи за корупция

Швейцарски милиардер ще замести Роман Абрамович?

Роман Абрамович се е застраховал от британски санкции към него

Абрамович загуби 580 млн. паунда за един ден

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички