Чрез Челси Абрамович се е застраховал от британски санкции срещу него


Чрез Челси Абрамович се е застраховал от британски санкции срещу него
Снимка: Getty Images

63580 0

Собственикът на Челси Роман Абрамович се е застраховал срещу евентуални санкции към него от страна на Великобритания. Според "Форбс" английският клуб, който е притежание на руснака от 2003 година насам, му дължи общо 2 милиарда долара.

В такъв случай, ако Абрамович поиска в случай на санкции Челси да му върне тази сума, клубът просто няма да може да го направи. Бизнесменът може да подлежи на санкции заради инвазията на неговата родина, предприета в Украйна тези дни.

Вчера се появиха слухове, че чуждестранни инвеститори искат да купят лондонския клуб от Абрамович. Такова запитване е имало по-рано през този месец.

Днес британският депутат Крис Брайънт обяви, че Абрамович трябва публично да се обяви против военните действия в Украйна. В противен случай те ще смятат, че той все още е подчинен на руския президент Владимир Путин. А ето каква се твърди, че е връзката на бизнесмена с политика.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички