Кой е швейцарският милиардер, спряган за нов собственик на Челси?


Кой е швейцарският милиардер, спряган за нов собственик на Челси?
Снимка: Getty Images

5111 0

Бъдещето на английския гранд Челси става все по-мъгливо, след като стана ясно, че Роман Абрамович търси начин да се отърве от клуба. Руският магнат се оттегли от управлението на клуба, прехвърляйки го на благотворителния фонд на "сините", но това, изглежда, няма да помогне.

Британското правителство налага жестоки санкции на Абрамович, които са принудили руския милиардер да търси начини да се отърве от активите си на Острова час по-скоро. Роман Абрамович вече разпродава имотите си във Великобритания, но освен това търси и купувач на любимия му Челси.

Кой е фаворит за нов собственик на Челси?

Като фаворит за закупуването на лондонския клуб се спряга швейцарският милиардер Хансьорг Вис, който разкри, че Абрамович му е предложил Челси. На този етап Абрамович иска твърде висока цена, но Вис ще изчака няколко дни, като очаква сумата да бъде понижена, тъй като времето притиска руския бизнесмен.

ПЛАНЪТ НА АБРАМОВИЧ СЕ ОБЪРКА - ЕТО ЗАЩО ПРОДАВА ЧЕЛСИ!

Какво е богатството на Хансьорг Вис - човекът, който може да закупи Челси от Абрамович

Вис е категоричен, че ако сключи сделка за закупуването на Челси, то няма да го направи сам, а с поне още шест или седем инвеститори. Швейцарският милиардер ще проучи внимателно условията на сделката, като в следващите дни се очаква да има повече яснота дали ще опита да закупи Челси от Абрамович.

Кой обаче е Хансьорг Вис? Той е швейцарски бизнесмен, който е производител на медицински изделия. Неговата фондация има повече от 2 милиарда долара активи. Твърди се, че цялото му богатство възлиза на около 5,5 млрд. долара. Той е роден през 1935 година и през есента ще навърши 87 години.

Ако сравним богатството на Хансьорг Вис с това на Абрамович, то ще установим, че руснакът е поне два пъти по-богат. Според Forbes, Абрамович има близо 13 милиарда долара (към 2019 година). Заради войната в Украйна обаче Абрамович загуби над половин милиард само за ден! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички