Британски политик пак "хапе" Абрамович - "руска лъжа" за мирните преговори с Украйна


Британски политик пак "хапе" Абрамович - "руска лъжа" за мирните преговори с Украйна

3699 0

Членът на парламента на Великобритания Крис Брайънт отправи нови обвинения към Роман Абрамович - собственикът на Челси, свързани с конфликта между Русия и Украйна. Както е известно, Брайънт бе първият след скорошните събития, който публично призова лондонският клуб да бъде отнет от руснака.

Брайънт посочи голяма корупционна връзка между Абрамович и президента на Русия Владимир Путин и поиска съответни санкции за Роман. Той от своя страна обаче отрече каквито и да е близки взаимоотношения с Путин.

55-годишният руски олигарх влезе в мирните преговори между Русия и Украйна, след като украинците се свързаха с него за целта. "Мога да потвърдя, че Роман Абрамович бе потърсен от украинците за подкрепа в мирните преговори, за да се стигне до решение. Той се опитва да помогне оттогава.

Имайки предвид какво е заложено на карта, бихме искали да проявите разбиране защо не сме коментирали нито ситуацията, нито конкретната му роля в преговорите" - заяви представител на Абрамович.

Крис Брайънт използва личния си профил в социалната мрежа Туитър, за да постави под въпрос позицията на Абрамович и дали той изобщо трябва да присъства на тези преговори. Ето какво написа:

"Това изглежда като поредната руска лъжа в опит да избегне санкциите. Ако той (Абрамович) е толкова близък до Путин, че да окаже такова влияние, ако той е посещавал Путин миналата седмица, то той трябва да бъде санкциониран сега" - заяви Брайънт.

Междувременно легенда в бокса, била се с Кличко, защити Русия и оправда Путин с ТЕЗИ доводи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички