Клоп се бунтува против програмата на Ливърпул


Клоп се бунтува против програмата на Ливърпул
Снимка: Getty Images

5258 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разкритикува Футболната асоциация на Англия заради натоварената програма на тима, тъй като смята, че ще бъде в техен ущърб при опита им да спечелят всички възможни трофеи през този сезон.

През април мърсисайдци играят първо с Уотфорд, след три дни гостуват на Бенфика на четвъртфинал на Шампионска лига, а после предстои ключовият двубой срещу прекия им конкурент за титлата във Висшата лига Манчестър Сити.

"Единственото нещо, което мога да го направя, е наистина да се съсредоточа върху следващия мач. Просто нямам достатъчно време да мисля за различни неща и за мачовете в дългосрочен план", каза той.

"Някой ми каза, че ако сме в борбата за четирите трофея до края на сезона, можем да изиграем 18 мача. Къде са всичките 18 двубоя? Финалът за Купата на Англия ще бъде седмица преди финала на Шампионска лига. Не, седмицата преди финала на сезона.

Това означава, че играта също трябва да бъде пренаредена. Календарът не е направен за много успехи за един и същ отбор, може би справедливо", допълни Клоп.

Германският специалист обаче подчерта, че непрекъснатият фокус върху надпреварата за титлата на Ливърпул във Висшата лига със Сити не означава, че отборът му ще пренебрегне останалите състезания. А ето кой колега на Клоп също се оплака от програмата на своя тим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички