Ливърпул лети във Висшата лига, мърсисайдци само на точка от Манчестър Сити


Ливърпул лети във Висшата лига, мърсисайдци само на точка от Манчестър Сити
Снимка: Getty Images

5799 0

Арсенал инкасира домакинско поражение от Ливърпул в дерби от 27-ия кръг на Висшата лига. Мачът на "Емирейтс" завърши при резултат 2:0 за гостите. Много ценна победа за Пуул, след която мърсисайдци са само с 1 точка пасив спрямо Манчестър Сити в битката за титлата във ВЛ този сезон. "Топчиите" продължават да са на 4-ата позиция с 1 пункт аванс пред Манчестър Юнайтед - пети в сегашното подреждане. Арсенал обаче е с 2 срещи по-малко спрямо "червените дяволи".

Къде да гледаме Арсенал - Ливърпул по ТВ!

Диого Жота и Роберто Фирмино реализираха за Ливърпул през второто полувреме на тазвечершното дерби.

Асът на Пуул Мо Салах имаше проблеми с лека контузия преди дербито и остана на резервната скамейка за гостите, но влезе в игра през втората част на сблъсъка.

Срещата започна с опасности пред вратата на домакините. Ливърпул стигна до 3 корнера в първите 3 минути на мача като при един от ъгловите удари Ван Дайк стреля опасно с глава, но нямаше късмет пред гола. Сериозен превес за Пуул във владеенето на топката през първите 10 минути на мача. В следващите 20-ина минути Арсенал съумя да изтегли играта по-далеч от вратата си като в този отрязък от двубоя не се стигна до по-сериозни голови положения. Заключителната третина на първото полувреме също предложи равностойна игра, а Садио Мане се отчете с пропуск от добра позиция в 45-ата минута.

Предпазлива първа част на дербито и за двата гранда. Редно е да се отбележи, че и проливен дъжд съпътства срещата.

В началото на второто полувреме Мане прати кълбото във вратата, но голът не бе зачетен заради засада. В 51-ата минута Тиаго сгреши в близост до вратата, малко по-късно топката попадна в Мартин Йодегаард, младият офанзивен играч шутира остро, а стражът на Ливърпул Алисон се отчете с веща намеса.

В 54-ата минута Диого Жота пък показа класа пред гола и реализира с мощен изстрел - 1:0 за гостите. Рамсдейл сякаш обаче не реагира сполучливо при шута на острието на Пуул и може да се каже, че имаше вратарска неточност в ситуацията. Асистенция на Тиаго.

Секунди по-късно Салах се появи на терена, а в 62-ата минута Роберто Фирмино (също влязъл като резерва в мача) вкара за 2:0 за гостите с много технично отиграване. Левият бек Андрю Робъртсън асистира за попадението на централния нападател Фирмино. Мохамед Салах също участва в головата атака.

В 88-ата минута Мартинели от домакините нямаше късмет пред гола. Така срещата завърши при резултат 0:2.

В следващите мачове от ВЛ Ливърпул е домакин на Уотфорд, а Арсенал гостува на Астън Вила.

ТИТУЛЯРИТЕ:

Арсенал: Рамсдейл, Седрик, Уайт, Габриел, Тиърни, Джака, Партей, Сака, Йодегаард, Мартинели, Лаказет.

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Хендерсън, Фабиньо, Тиаго, Диас, Жота, Мане.

ПРЕДИ СРЕЩАТА

В лагерите на двата тима няма големи кадрови проблеми свързани с контузени или наказани футболисти. "Топчиите" се намират в серия от 5 поредни победи във ВЛ.

Мърсисайдци пък са в серия от 8 поредни успеха в шампионата. Играчите с мениджър Юрген Клоп са втори във временното класиране на първенството като изостават с 4 точки от Манчестър Сити, но "червените" са с мач по-малко.

Микел Артета и компания пък влязоха в Топ 4 на таблицата. Позицията е много важна, защото дава право на участие в Шампионска лига. "Топчиите" имат 1 точка аванс пред Манчестър Юнайтед - пети в сегашното подреждане. Арсенал обаче е с 3 мача по-малко спрямо "червените дяволи".

Същевременно се появиха индикации, че "топчиите" готвят любопитен трансферен удар!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички