Едва започва, а Ерик тен Хаг вече има проблем с шефовете в Манчестър Юнайтед


Едва започва, а Ерик тен Хаг вече има проблем с шефовете в Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

1827 0

Новият мениджър на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг иска да доведе Стив Макларън за негов помощник в отбора заедно с най-верния му асистент Мичъл ван дер Гааг, но в клуба са против идеята англичанинът да е част от треньорския щаб, съобщава The Telegraph.

"Червените дяволи обявиха назначението на нидерландеца тази сутрин, но без да стане ясно кои ще му бъдат помощници.

Ерик Тен Хаг и Макларън се запознават във ФК Твенте в Нидерландия още през 2008 г., когато 52-годишният специалист е асистент на английския мениджър през първия му сезон, преди да замине за ПСВ Айндховен.

Защо Манчестър Юнайтед негодува за завръщането на Стив Макларън? 

От The Telegraph допълват, че ръководните фактори са поискали от наставника първо да оцени настоящият екип на Манчестър Юнайтед и след това да прецени на кои асистенти да разчита.

В момента в тима работят различни служители - от бившия асистент на сър Алекс Фъргюсън Майк Фелан до футболния директор Дарън Флетчър, който седи на пейката по време на мачовете и е получил нареждане от временния мениджър Ралф Рангник да не дава инструкции на играчите.

Към момента няма информации дали те ще продължат работата си под ръководството на новия старши треньор.

Тен Хаг иска Макларън заради опита му в английския футбол, а също и заради познанията му за гранда от Манчестър, когато той беше успешен клуб, печелещ трофеи под ръководството на Фъргюсън.

Макларън се присъединява към Манчестър Юнайтед преди историческия требъл

Макларън се присъединява към отбора в средата на сезона през 1999 г., когато печели требъл, и напуска през 2001 г., за да продължи кариерата си в Мидълзбро.

През последните години той работи с ФИФА по проект, ръководен от Арсен Венгер, за развитието на футбола във всички 208 държави, които членуват в организацията.

Ако англичанинът пристигне като асистент мениджър, той ще отговаря за ежедневното управление на клуба и ще следи за изпълняване на задълженията от всеки служител.

Назначаването на Тен Хаг в Юнайтед бе ръководено от фактическия спортен директор на клуба Джон Мъртоф по нареждане на новия изпълнителен директор Ричард Арнолд.

Ето какви бяха първите думи на нидерландският специалист като мениджър на Манчестър Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички