Подходящ ли е Ерик Тен Хаг за треньор на Манчестър Юнайтед?


Подходящ ли е Ерик Тен Хаг за треньор на Манчестър Юнайтед?
Снимка: Getty Images/Guliver

1648 0

Ерик тен Хаг беше обявен официално за новия треньор на Манчестър Юнайтед от следващия сезон. Очаквано настроението сред феновете на Юнайтед е приповдигнато, въпреки тежката загуба от Ливърпул с 0:4 на „Анфийлд“. Те вярват, че това е най-правилният избор за нов мениджър.

Според директорите на „червените дяволи“ Дарън Флетчър, Ричард Арнолд и Джон Мъртоу, тен Хаг е точният специалист, който да наследи временния наставник Ралф Рангник. Според ръководство на Юнайтед треньорът на Аякс добре познава философията и обстановката на Манчестър Юнайтед и би могъл да приложи своите виждания и методи на работа, които могат да върнат отбора към славните времена от преди години. Освен това, тен Хаг разполага и с необходимия шампионски манталитет, тъй като той спечели не малко трофеи с настоящия си отбор Аякс, сред които 3 шампионски титли в Ередивизи, две купи и една Суперкупа на Нидерландия, както и добро представяне в Шампионска лига и лига Европа.

Със сигурност опитният нидерландски наставник вече е набелязал необходимите играчи, които би искал в своя състав от новия сезон. Ерик тен Хаг дори мина и през интервю преди известно време и бе харесан най-много от ръководството, което още веднъж показва, че той може да изведе Юнайтед на друго ниво.

Сред другите кандидати за треньорския пост бяха треньорът на ПСЖ Маурисио Почетино и Зинедин Зидан. Аржентинецът, който направи чудеса с отбора на Тотнъм не бе достатъчно харесан от „червените“ шефове, а Зидан отказа да изслуша конкретно предложение. По-рано през сезона се спрягаха и имената и на бившия наставник на Ливърпул Брендън Роджърс, който сега води отбора на Лестър и селекционера на Испания Луис Енрике.

 Ето и какви бяха първите думи на нидерландеца след важната новина

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички