Ужасяващото представяне на Хари Магуайър през сезона (СНИМКА)


Ужасяващото представяне на Хари Магуайър през сезона (СНИМКА)
Снимка: Getty Images

3890 0

Манчестър Юнайтед не успява да открие себе си. "Червените дяволи" записаха нова срамна страница в историята си след загуба от вечния съперник Ливърпул с 0:4 на "Анфийлд" във вторник. Възпитаниците на Ралф Рангник са на 2 точки от изпадане от топ 6, осигуряващ им път към евротурнирите.

Един от най-обвиняваните за лошото представянето на отбора футболисти е Хари Магуайър. Защитникът стана популярен с комичните си изяви и несигурните си действия, донесли множество главоболия на треньор, съотборници и фенове. Запалянковците недоумяват, как човек с подобни качества е капитан в Юнайтед.

След всеки мач приложението "WhoScored" показва рейтингите на футболистите и как те са се изявили в дадена среща. Оценката на състезател се сформира от цялостното му представяне в даден двубой и е по десетобалната скала. Вниманието приковава именно бранителят на отбора от "Олд Трафорд".

От 35 участия през сезона във всички турнири с "червения" екип 29-годишният защитник минава оценка 7 едва 9 пъти. Във всички останали срещи той бива оценен по-ниско. Като съпоставка идва колегата на Магуайър от Ливърпул - Върджил Ван Дайк, който е оценен с по-малко от 7,едва 9 пъти от цели 43 двубоя през сезона.

В топ 5 на най-слабите представяния на капитана на "червените дяволи" влизат и двата двубоя с гранда от Мърсисайд, като при загубата с 0:5 в първата среща той има оценка 5.76, докато в изминалия сблъсък неговият рейтинг бе 6.18. Безспорно най-слаб защитникът бе срещу Уотфорд (загуба с 1:4), когато бе оценен с 5.25. 

Пред тима от "Олд Трафорд" предстои нелеката задача да си извоюват място сред първите 6. В оставащите 5 срещи до края на сезона, за футболистите на наставника Рангник не предстои нищо лесно. В 2 от тях те ще срещнат отбори от горната част на класирането в лицето на Арсенал и Челси.

Междувременно легендарният бранител на Ман Юнайтед - Неманя Видич, даде мнение, че Магуайър трябва да бъде изваден от титулярния състав на отбора

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички