Астън Вила си набеляза Томас Франк от Брентфорд за наследник на Стивън Джерард


Астън Вила си набеляза Томас Франк от Брентфорд за наследник на Стивън Джерард
Снимка: Getty Images

1322 0

Астън Вила се раздели официално със Стивън Джерард, малко след като бирмингамци загубиха от Фулъм с 0:3 във Висшата лига. Сега на "Вила Парк" умуват кой да бъде неговия наследник, като са се спрели на мениджъра на Брентфорд - Томас Франк, предава "The Athletic".

Вила цени качествата на Франк

Според авторитетното издание управата на бирмингамци е доста впечатлена от работата, която датския специалист показва в Брентфорд, като цени високо неговите качества. На "Вила Парк" вярват, че наставникът на Брентфорд може да преобърне бързо нещата и да върне "виланите" на победния път.

Томас Франк ли е правилният човек за Астън Вила?

Датският тактик има договор с Брентфорд до края на сезон 2024/25. Сега остава да видим дали на Астън Вила ще му бъде позволено да преговаря с него и да го убеди да приеме работата по средата на кампанията.

Франк пое "пчеличките" през октомври 2018 година и е ръководил 203 мача начело. Неговият най-голям успех до момента е вкарването на Брентфорд във Висшата лига през изминалия сезон, печелейки промоциите.

Датчанинът се слави с факта, че може да гради отбори, които да следват дадена тактическа схема и да показват дисциплина и ред на терена - именно това, от което Астън Вила се нуждае в този момент.

Дупката, в която Стивън Джерард оставя Астън Вила

Британският специалист спечели едва 13 мача от 40, в които бе начело. Тоест той е постигнал успех в около 32,5% от срещите. Към тази статистика присъстват 8 равенства и цели 19 загуби. Освен това Стиви Джи похарчи 85 милиона паунда в рамките на два трансферни прозореца, докарвайки футболисти като Филипе Коутиньо, Дъглас Луис и Лука Дин. Също така Джерард оставя бирмингамци на 17-ата позиция с актив от 9 точки във Висшата лига, правейки задачата на своя наследник доста трудна.

В английския гранд Манчестър Юнайтед също има проблеми, които са свързани с напрежение между треньор и играч. Ето какво решение взеха "дяволите" за Кристиано Роналдо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички