Превързан и дезориентиран защитник шокира Арсенал на "Анфийлд"


Превързан и дезориентиран защитник шокира Арсенал на "Анфийлд"
Снимка: Getty Images/Guliver

1870 0

Ливърпул изигра един от най-силните си мачове през сезона, но стигна само до 2:2 срещу Арсенал на „Анфийлд”, и то след епичен гол на превързания Мартин Шкъртел в 97’ на двубоя.

Първото полувреме не беше особено динамично, но в рамките на 2 минути двата отбора си размениха по един гол. Коутиньо вкара красив гол в 45’, но 2 по-късно след колективна грешка Арсенал изравни чрез Дебюши. Това беше и първият гол на френския национал за Арсенал в Премиършип.

През вторите 45 минути Ливърпул почти изцяло диминираше в срещата, но в 64’ Жиру закова гол след асистенция на Касорла и Арсенал беше напът да спечели, още повече след червения картон, който Борини си изкара в 93’. Това беше и едва вторият гол на французина срещу Ливърпул, като и предишният беше в 64’. За Касорла това беше 6-и гол в последните 5 мача, в които той е голмайстор или асистент.

Продължението обаче беше цели 9 минути заради контузия, която Шкъртел получи. Неговата глава беше превързана, но именно той в 96’ отбеляза с глава и донесе точката на Ливърпул.

Така Арсенал продължава да няма победа срещу отбор от топ 5 на английския футбол през сезона, а поделените точки не позволяват на Арсенал да съкрати аванса на Саутхямптън и Манчестър Юнайтед в борбата за място в топ 4.

Като по чудо Арсенал обаче не загуби тази среща, след като бяха отправени 27 удара по посока на вратата на Счесни, което се случва за пръв път от 2003 година. Арсенал записа и едва 33.6% владение на топката, което също се случва за пръв път от 11 години насам.

Ливърпул има 22 точки и се намира на 10-о място. Нито един отбор в историята на Премиър лийг не е стигал до топ 4 след актив от 22 пункта след 17 кръга. Арсенал е с 5 точки повече, но изостава на 4 от 4-тото място, което се заема от Уест Хям.

Първите 40 минути бяха доста скучни, като единствено Ливърпул имаше по-добри идеи в нападение, но завършващият пас на момчетата на Роджърс куцаше. Джерард и Лукас Лейва бяха най-близо до голове, но бяха неточни.

Все пак в заключителните 2 минути паднаха два гола, които изостриха двубоя през второто полувреме. В 45’ Коутиньо направи брилянтен индивидуален пробив през сърцето на отбраната на Арсенал, а след това с прекрасен удар вкара гол с помощта на страничната греда – 1:0 и „Анфийлд” изригна.

В последните секунди на добавеното време обаче защитата на мърсисайдци се пропука. Алексис центрира в наказателното поле, където Мертезакер запази топката в игра, а Фламини успя да я насочи за Дебюши, който с глава направи 1:1.

Ливърпул излезе пределно мотивиран да победи и натисна здраво в началото на второто полувреме. След грешка на Счесни Стърлинг получи пространство и успя да намери Хендерсън в наказателното поле, но халфът не успя да уцели вратата. Джерард и Лукас също имаха своите шансове, но „червените” бяха неточни в завършващата фаза.

Така се стигна до 64’, в която с втория си точен удар гостите поведоха. Отлична акция на лондончани стигна до Жиру, който размени двойни подавания в наказателното поле с Касорла. При последния пас на испанеца нападателят на Арсенал стреля точно между краката на Джоунс – 1:2 за гостите.

Роджърс реагира бързо и пусна и Ламбърт, и Борини на терена, като именно италианецът имаше два отлични шанса да донесе точка на мърсисайдци. Счесни обаче отказа нападателя с две прекрасни намеси.

Съдията 9 минути продължение заради контузията, която Шкъртел получи в началото на първата част. Стърлинг можеше да донесе равенството след индивидуален пробив, но топката беше отразена от Счесни. Минута по-късно пък резервата Борини получ втори жълт картон и беше изгонен от терена.

Магията на „Анфийлд” обаче се завърна след поредния корнер. Шкъртел, чиято глава беше превързана по-рано, беше герой, след като Коутиньо центрира от корнер и той връхлетя върху топката с глава, като защитата на Арсенал не се беше погрижила за неговото опазване - 2:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички