Сити счупи "кристалния дворец", един гол не стигна за върха


Сити счупи "кристалния дворец", един гол не стигна за върха

1267 0

Шампионът на Англия Манчестър Сити победи с класика намиращия се в долната половина на таблицата Кристъл Палас и се изравни по точки с Челси. Така двата тима вече имат по 39 пункта, но "сините" са с малко по-добри показатели и остават лидер. "Гражданите" се нуждаеха само от още едно попадение, за да изместят лондончани.

С отсъждане на несъществуваща засада реферът Фил Дауд ощети гостите през втората част при 2:0 за Сити.

"Гражданите" започнаха двубоя на "Етихад" без нито един централен нападател, заради контузиите на Серхио Агуеро, Стеван Йоветич и Един Джеко, като в атака игра Джеймс Милнър. През първата половина на мача от 17-ия кръг на Висшата лига те наложиха натиск, но не успяха да отбележат гол във вратата на Сперони. Най-сериозният пропуск за "гражданите" бе на Сабалета, който остана очи в очи с вратаря, прехвърли го технично, но топката мина встрани от целта.

Шампионите все пак успяха да пречупят Кристъл Палас в 49-ата минута. Тогава след прекрасно проведена атака Сабалета нахлу в наказателното поле, но реши да върне към Силва. Испанецът стреля, получи се рикошет в тялото на Скот Даун и топката влетя във вратата на Сперони. Това бе и първият точен удар за Сити.

В 61-ата минута Давид Силва реализира втория си гол в мача, след перфектно центриране на Александър Коларов. След този гол домакините наложиха контрол над играта, като изцяло отнеха топката на Кристъл Палас. В 68-ата минута обаче смелчаците от Лондон бяха на път да върнат интригата, след като Джеймс Макартър върна едно попадение. Реферът обаче видя засада в ситуацията и го отмени, макар да нямаше повод за това.

В 81-ата минута Яя Туре оформи класиката в мача, след като завърши прекрасна атака на своя тим с точен изстрел. Това бе 5-и гол за африканеца във Висшата лига и общо седми негов във всички турнири.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички