Тиери Анри сравни Дарвин Нунес с две известни имена, които са се подвизавали в английската Висша лига


Тиери Анри сравни Дарвин Нунес с две известни имена, които са се подвизавали в английската Висша лига
Снимка: Getty Images

6223 0

Легендарният нападател на Арсенал Тиери Анри сравни тарана на Ливърпул Дарвин Нунес с чилиеца Алексис Санчес и уругваеца Луис Суарес, които носеха екипите на "артилеристите" и мърсисайдци в миналото.

23-годишният Нунес вкара третия си гол в Шампионска лига при победата с 2:0 срещу Наполи във вторник вечер (1 ноември). Той се появи на смяна в 73-ата минута, 12 по-късно асистира на Салах, а дълбоко в добавеното време оформи крайния резултат на "Анфийлд".

Говорейки пред "CBS Sports" след сблъсъка от Група "А", Анри сподели цялостните си впечатления от представянето на Дарвин с екипа на Ливърпул:

"Мисля, че на него му е нужна увереност. Когато не играеш редовно за своя отбор, започваш да се чувстваш малко "студен" пред гола. Той толкова много иска да вкарва, че понякога избързва и взима грешни решения. Случвало ми се е и на мен - отиваш в голям клуб, в неговия случай идваш да заместиш Садио Мане, и започваш да се престараваш на моменти, вместо да бъдеш спокоен и да си играеш играта".

"Той е от онзи тип футболисти, на които им е нужен гол, за да си дойдат нещата на мястото. Не мисля, че има уменията да завършва положенията като Роби Фаулър. По-скоро е нещо като Алексис Санчес или Луис Суарес на млади години. Мисля, че когато Нунес овладее напълно детайлите, в които е най-добър, ще започне да бележи много попадения. Този отбор на Ливърпул е различен и той трябва да се адаптира към него", каза още Тиери Анри.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Усмивката на Юрген Клоп се върна след Ливърпул 2:0 Наполи: Щях да съм доволен дори да не бяхме вкарали головете!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички