"Бяхме близо до точката" - треньорът на Наполи обясни защо Ливърпул вкара два късни гола на "Анфийлд"


"Бяхме близо до точката" - треньорът на Наполи обясни защо Ливърпул вкара два късни гола на "Анфийлд"
Снимка: Getty Images

1433 0

Във вечерта на 1 ноември бе сложен край на серията от 13 поредни победи на Наполи във всички турнири, след като Ливърпул го победи с 2:0 в последния кръг от груповата фаза на Шампионска лига. Все пак, "небесносините" останаха лидери в Група "А", тъй като бяха спечелили първата битка с мърсисайдци в Неапол с 4:1.

Старши треньорът на италианците - Лучано Спалети, изтъкна факта, че отборът му е бил близо до точката на "Анфийлд" и то "без изобщо да се борим":

"Играхме страхотно, като през по-голямата част от мача държахме добре топката, създадохме положения и бяхме близо до точката, без изобщо да се борим. Това беше фундаментално! В хода на мача видях, че отборът явно се задоволяваше с равенството, така че направих промени, за да вкарам повече темпо и желание, но това не беше достатъчно", каза Спалети пред "Sky Sports Italia" и след това обясни защо тимът му е допуснал две попадения в края на срещата (до 85-ата минута резултатът беше 0:0):

"Наполи е силен отбор, защото да дойдем тук и да играем по начина, по който играехме в дълги периоди от време, означава, че сме уверени в себе си. Издържахме и физически, но в края допуснахме играта в своята половина и позволихме повече корнери, след които паднаха и головете. Знаехме, че Ливърпул обикновено изпълнява по 13-15 корнера средно на домакински мач, но, без физика, мускули и височина в наказателното поле, беше ясно, че ще имаме проблеми".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Усмивката на Юрген Клоп се върна след Ливърпул 2:0 Наполи: Щях да съм доволен дори да не бяхме вкарали головете!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички