Хумелс и гредите изхвърлиха ПСЖ! Матс и Борусия пак ще се пробват за триумф в Шампионска лига! (ВИДЕО)


Хумелс и гредите изхвърлиха ПСЖ! Матс и Борусия пак ще се пробват за триумф в Шампионска лига! (ВИДЕО)
Снимка: Колаж: Sportlive.bg

7231 0

Борусия Дортмунд се превърна в първия финалист в тазгодишното издание на Шампионска лига. Възпитаниците на Един Терзич спечелиха и реванша си насред “Парк де Пренс” с 1:0, така че с общ резултат от 2:0 изхвърли ПСЖ от битката за така жадуваната първа “ушата”.

Дортмунд с две победи

В големия герой за победителите се превърна Матс Хумелс, който реализира в 50-тата минута единственото попадение в мача. Второ вкара след още 25’, но то бе отменено заради засада. Така бранителят е един от двамата футболисти на Борусия Дортмунд (освен Марко Ройс), които бяха с “жълто-черните” и на загубения финал в турнира през 2013 г. от Байерн Мюнхен с 1:2.

Преди 11 години финалът се проведе на “Уембли”, където ще е и тази година, а в сряда вечер ще стане ясен и вторият финалист. Другият спор е между Реал Мадрид и Байерн Мюнхен (2:2), а това дерби също ще може да проследите НА ЖИВО със SportLive.bg!

Един от ключовите моменти беше нарушението на Матс Хумелс в краката на Улман Дембеле в 65’, когато Орсато първо посочи бялата точка, но после се оказа, че сантиметри са спасили германците и нарушението е било отвън.

Късметът в цялото съперничеството не беше на страната на парижани, които чрез Дембеле и Мбапе нацелиха гредите в първия двубой, а още четири пъти го сториха във вторник вечер. Така с 15 стрелби в някой от стълбовете бива постигнат рекорд по този параграф в рамките на сезон.

Килиан отново не помогна на ПСЖ

Така възпитаниците на Един Терзич в крайна сметка ще атакуват втори триумф в Шампионска лига след този от 1997 година и победата над Ювентус с 3:1. 

Първо полувреме

Началото бе за домакините, които още в първите 10 минути оказаха натиск и опитаха атаките през центъра и най-вече по десния фланг. Преди да са изминали и 180 секунди обаче "жълто-черните" получиха право да изпълняват фал пред съперниковото наказателно поле, но заученият опит се оказа пълен провал. 

В рамките на първия половин час гостите по-смело поглеждаха към съперниковата врата, но към нито една от двете не бяха отправени опасни удари или да са били създадени съществени положения. Така Дортмунд се чувстваше една идея по-конкретно, предвид аванса от 1:0 в общия резултат. 

В последната третина от първото полувреме Мбапе и Адейеми пробваха реакциите на двамата вратари, но те не срещнаха проблеми. Кобел беше и улеснен от лидера Хумелс, който протегна крак и умекоти опита на световния шампион. 

Второ полувреме

След 120 секунди Заир-Емери нацели гредата след центриране. Французинът явно не очакваше кълбото да стигне до него след центрирането на средна височина и от малък ъгъл нацели страничния стълб. В първата среща Дембеле и Мбапе също бяха спрени от гредата.

Това е общо 11-тия нацелен страничен стълб от парижани през сезона в Шампионска лига. Рекорд за последните 20 години, до какъвто бяха стигали само каталунците през сезон 2011/12. 

ГОЛ! В 50-тата минута Матс Хумелс доближи своите до първи финал от 2013 г. насам, след като засече топката с глава след центриране на Бранд корнер. Германецът бе оставен непокрит и се възползва - 0:1!

Около изминаването на час игра Гонсало Рамош пропиля две сходни положения, след като топката преминаваше над напречната греда при негови опити около точката за изпълнение на дузпа. Между пропуските Нуно Мендеш нацели десния страничен стълб.

В 65-ата минута първоначално бе отсъдена дузпа след нарушение на Хумелс срещу Дембеле, но Орсато промени мнението си, защото нарушението било на сантиметри от линията на наказателното поле. Последвалият опит на Асенсио бе посредствен. 

След 10' Хумелс се възползва от ново центриране и простреля Донарума за втори път, но от нередовна позиция. 

С началото на заключителните пет минути бърза комбинация на домакините след разбъркване в наказателното поле на съперниците доведе само и единствено до изстрел на Мбапе в напречната греда. Това стори и Витиня сле още 180 секунди за четвърти напречен стълб в двубоя. 

Стартови състави 

ПСЖ: 99. Джанлуиджи Донарума, 2. Ашраф Хакими, 5. Маркиньос (к), 35. Лукас Бералдо, 25. Нуно Мендеш, 17. Витиня, 8. Фабиан Руис, 33. Уорън Заир-Емери, 10. Усман Дембеле, 9. Гонсало Рамош, 7. Килиан Мбапе;

Борусия Дортмунд: 1. Грегор Кобел, 26. Юлиан Риерсон, 15. Матс Хумелс, 4. Нико Шлотербек, 22. Иън Маатсен, 20. Марсел Забицер, 23. Емре Джан (к), 10. Джейдън Санчо, 19. Юлиан Бранд, 27. Карим Адейеми, 14. Никлас Фюлкруг;

Преди мача

Парижани във втора поредна фаза ще опитат да обръщат развоя в реванша. На четвъртфиналите възпитаниците на Енрике изненадващо загубиха домакинството си с 2:3 и последва разгром с 4:1 насред Барселона.

Сега обаче "принцовете" отстъпиха в Дортмунд с 0:1. Припомняме ви, че отборите спореха и в груповата фаза. Парижани спечелиха в първия кръг с 2:0, а след това направиха 1:1 в последния кръг и тимовете преминаха успешно груповата фаза. 

Днес Ернандес е големият липсващ за ПСЖ, докато Бенсебайни и Дюранвил продължават да се възстановяват от травми. През уикенда парижани почиваха, а Дортмунд разби Аугсбург с 5:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички