Странно и неочаквано: Край за Григор Димитров?


Странно и неочаквано: Край за Григор Димитров?
Снимка: Getty Images

66166 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров излиза за третия си мач на турнира в Рим, част от сериите "Мастърс 1000". Ако победи, 10-ият в света ще се класира за четвъртфиналите, където потенциално за първи път ще трябва да премери сили с по-високо ранкиран от себе си противник (Александър Зверев). Засега 32-годишният Гришо (на 16 май навършва 33) мисли само за Тейлър Фриц.

За мнозина изненадващо и необяснимо обаче, именно американецът е фаворит срещу българина - въпреки че е с три места по-надолу в световната ранглиста и въпреки че Гришо има преимущество този опонент в последно време. Платформата за онлайн спортни залози efbet предлага коефициент от 1,63 за това 26-годишният Фриц да победи днес (14.05) и да вземе аванс в баланса на това съперничество.

Изненадващо: Тейлър Фриц е фаворит срещу Григор Димитров

Тейлър Фриц е фаворит срещу Григор Димитров

Двамата ще излязат един срещу друг на корта в 12:10 часа българско време. Преди малко над седмица Фриц игра на полуфиналите в Мадрид, къето загуби от Андрей Рубльов. Той има 19 победи и 8 загуби през тази година. Григор Димитров пък имаше повече време за възстановяване след ранното отпадане в Мадрид. Срещу Атманс обаче стъпи накриво и имаше проблем в глезена, като надеждите са да се е възстановил.

Ставката за това Гришо да спечели е 2,30. Хасковлията е с 22 победи и 7 загуби през годината, а през миналия сезон срещна два пъти Фриц. И в двата случая Димитров побеждаваше - първо през месец май на клей (Женева), а след това през декември на демонстративен турнир. Единственият успех за американеца над българина е в Мадрид през вече далечната 2019 година.

Любопитното е, че само един от последните девет мача на Тейлър Фриц се решава в повече от два сета. Сред тази серия има само две поражения и цели седем успеха, след като преди Мадрид игра и в Мюнхен, и то на финала (където загуби от местния герой Ян-Ленард Щруф).

Колко оспорван ще е дуелът между Григор Димитров и Тейлър Фриц на Мастърса в Рим?

Димитров пък има шест мача на клей през 2024-та година до момента (срещу цели 12 за опонента), като от тях е загубил два. Това са и единствените два случая от споменатата поредица, в които се стига до повече от два сета. В останалите четири двубоя Гришо излиза краен победител без да отпусне и сет на съперника.

Коефициентът на efbet за това Григор Димитров да спечели поне един сет е 1,46 (и съответно 3,85 за това да спечели точно един сет), докато ставката за поне един сет за Тейлър Фриц е 1,27 (и съответно 4,60 за това да спечели точно един сет). Пазарът за това Гришо да завоюва над 12,5 гейма в срещата е 1,91 (и съответно 1,87 за това да не успее).

*Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички