Разгром, издънка, инфарктен обрат и дебютен гол на Меси в днешните мачове от Шампионска лига


Разгром, издънка, инфарктен обрат и дебютен гол на Меси в днешните мачове от Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

27322 0

Най-големият европейски клубен турнир Шампионска лига отново не разочарова футболните фенове и им предложи нова доза футболно зрелище. Вечерта беше специална за носителя на шест Златни топки Лионел Меси, който най-после успя да вкара дебютното си попадение за ПСЖ. И то не срещу кого да е, а срещу финалиста от миналата година Манчестър Сити, воден от Хосеп Гуардиола.

Парижани победиха Манчестър Сити с 2:0 като домакин в мач, в който тотално обезвредиха съперника си. Другият английски отбор тази вечер - Ливърпул, разгроми Порто като гост с 1:5 в мач, в който атомното трио на мърсисайдци избухна - Мохамед Салах и Роберто Фирмино отбелязаха по два гола, а Садио Мане добави един.

Голямата изненада на вечерта обаче дойде на "Сантяго Бернабеу", където "кралят" на Европа Реал Мадрид шокиращо загуби домакинството си на Шериф Тираспол с 1:2 след късен гол във вратата им. Другият мадридски тим - Атлетико, изкова инфарктен обрат насред "Джузепе Меаца" срещу 10 от Милан, след като вкара попадения в 84-ата и 97-ата минута, като вторият гол дойде от дузпа.

Ето и резултати и репортажи от мачовете в Шампионска лига за вечерта:

Аякс 2:0 Бешикташ

Шахтьор Донецк 0:0 Интер

Дортмунд 1:0 Спортинг

Лайпциг 1:2 Брюж

Милан 1:2 Атлетико Мадрид

Порто 1:5 Ливърпул

ПСЖ 2:0 Манчестър Сити

Реал Мадрид 1:2 Шериф Тираспол

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички