Гризман и Суарес изковаха инфарктен обрат за Атлетико срещу Милан в Шампионска лига


Гризман и Суарес изковаха инфарктен обрат за Атлетико срещу Милан в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

4340 0

Седемкратният европейски шампион Милан допусна кошмарен обрат на "Джузепе Меаца" и загуби с 1:2 от испанския шампион Атлетико Мадрид в мач от втория кръг на груповата фаза в Шампионска лига. "Росонерите" водиха в резултата няколко минути преди края на срещата, като дори бяха с човек по-малко на терена, но късен щурм на "дюшекчиите" им донесе така ценния обрат.

След 20 минути игра Милан откри резултата. Брахим Диас намери Рафаел Леао, който успя да се разпише във вратата на Атлетико Мадрид и да даде аванс на "росонерите" - 1:0! Само девет минути по-късно нещата за Милан се объркаха, след като Франк Кеси получи втори жълт картон и остави отбора си в намален състав - червен картон!

Странно или не, в следващите минути Атлетико не успя да се възползва от числовото си предимство. На почивката Диего Симеоне извърши двойна смяна в търсене на обрата, но той така и не идваше. Едва в 84-ата минута Атлетико успя да изравни резултата с гол на Антоан Гризман, който се възползва от асистенция на Лоди - 1:1!

В седмата минута на добавеното продължение на мача Атлетико постигна пълен обрат в мача. "Дюшекчиите" получиха правото да изпълнят дузпа, която беше реализирана от Луис Суарес - 1:2! По този начин Атлети записа първа победа в групата и излезе на втора позиция с 4 пункта - с две по-малко от Ливърпул, който разгроми Порто.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Милан се завърна в Шампионска лига след дълга пауза, в която тимът беше в сериозна криза. "Росонерите" обаче се преродиха през миналата кампания и заслужиха място в групите на най-големия европейски клубен турнир.

Италианците обаче тръгнаха с поражение в турнира, след като бяха победени от Ливърпул на "Анфийлд" с 3:2 в драматичен мач, в който "росонерите" дори водеха в резултата. Това обаче е само един мач и надеждите на Милан за класиране към елиминациите остават.

Техен съперник днес е шампионът на Испания Атлетико Мадрид, който обаче през този сезон не се намира в особено добра форма. Това се видя и в първия мач на "дюшекчиите" в Европа срещу Порто, който не успяха да спечелят, а дори можеха да загубят. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Милан: Майнан, Калабриа, Романоли, Томори, Тео Ернандес, Бенасер, Салемакерс, Кеси, Брахим Диас, Ребич, Леао

Атлетико Мадрид: Облак, Трипиър, Фелипе, Ермосо, Хименес, Караско, Кондогбия, Коке, Йоренте, Кореа, Суарес

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички