Атомното трио на Ливърпул прегази Порто в Шампионска лига


Атомното трио на Ливърпул прегази Порто в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

6150 0

Шесткратният европейски шампион Ливърпул разгроми Порто с 1:5 като гост в мач от втория кръг на груповата фаза в Шампионска лига. Атомното трио на Ливърпул - Мохамед Салах, Садио Мане и Роберто Фирмино, отбелязаха и петте попадения на "Ещадио до Драгао", а с много силен мач се отчете и Къртис Джоунс, който беше въвлечен в почти всички попадения.

Още в 18-ата минута Ливърпул излезе напред в резултата. Първоначално мърсисайдци опитаха контраатака, която беше осуетена. Последва постепенна атака с много подавания, която в крайна сметка завърши с гол. Къртис Джоунс овладя отляво и реши да пробие към наказателното поле, търсейки пространство за удар. Последва изстрел към вратата, който бе спасен от Диого Коста, но топката попадна в Мохамед Салах, който вкара на празна врата - 0:1!

В самия край на първата част Ливърпул удвои преднината си. Джеймс Милнър центрира от десния фланг, като постави топката между защитната линия и вратаря. Отбраната на Порто беше твърде пасивна и допусна топката да премине през цялата им линия, за да стигне до далечната греда, където Садио Мане засече на празна врата - 0:2!

След час игра Ливърпул отбеляза трето попадение. Мърсисайдци организираха бърза контраатака, при която Къртис Джоунс нахлу фронтално към противниковата врата. Младокът съзря свободния Салах в наказателното поле и му подаде, а египтянинът спокойно овладя и с прецизен удар преодоля вратаря, за да се разпише - 0:3!

В 75-ата минута Порто върна един гол. Фабио Виейра проби по десния фланг и центрира в наказателното поле, където Мехди Тареми успя да засече с глава и да се разпише - 1:3! Само три минути по-късно обаче влезлият като резерва Роберто Фирмино получи пас от Къртис Джоунс, като се възползва от непремерено излизане на вратаря на Порто, за да вкара на празна врата от сериозно разстояние - 1:4!

В 83-ата минута Ливърпул стигна и до пето попадение, а то отново бе дело на Фирмино. След центриране от корнер топката бе изчистена извън наказателното поле, където Къртис Джоунс овладя и опита удар. Изстрелът му беше блокиран от играч на Порто, а след това топката се озова във Фирмино, който успя да се разпише. Първаначално бе отсъдена засада, но след намесата на ВАР голът бе признат - 1:5!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Ливърпул стартира с победа участието си в тазгодишното издание на Шампионска лига, макар и да срещна известни трудности. Мърсисайдци сами си създадоха главоболия срещу Милан, след като допуснаха обрат за две минути, който успяха да неутрализират през второто полувреме за краен успех с 3:2.

В другия мач от групата Порто и Атлетико Мадрид не успяха да се победят, което беше добре дошло за Ливърпул. Мърсисайдци излязоха еднолично на върха в група В с три точки и дишат една идея по-спокойно в иначе доста трудната група. За мача с Порто Ливърпул няма да може да разчита единствено на Тиаго и Харви Елиът, които са контузени.

Юрген Клоп очаква да види "реакция" от футболистите си в мача с Порто, след като през уикенда неговите възпитаници не успяха да победят Брентфорд в зрелищно равенство 3:3. Какво още каза Клоп преди визитата в Португалия, четете ТУК!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Порто: Диого Коста, Зайду, Кардосо, Маркано, Корона, Урибе, Серхио Оливейра, Отавио, Тони Мартинес, Луис Диаш, Тареми

Ливърпул: Алисон, Милнър, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Джоунс, Мане, Салах, Жота

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички