Отборите от Шампионска лига, които се сбогуват с европейския футбол


Отборите от Шампионска лига, които се сбогуват с европейския футбол
Снимка: Getty Images

1485 0

Груповата фаза за сезон 2022/23 на най-комерсиалния европейски турнир - Шампионска лига, е вече в историята. Тя ще се запомни с много емоции, голове и какво ли не, но най-вече с големите разочарования и огромните изненади, които поднесе.

Ще се видим догодина!

Към осминафиналите на втория по сила европейски турнир - Лига Европа, продължават Аякс, Байер Леверкузен, Барселона, Спортинг Лисабон, РБ Залцбург, Шахтьор Донецк, Севиля и Ювентус. (ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ТУК)

"Сбогом" на европейския футбол до края на сезона пък казват Глазгоу Рейнджърс, Атлетико Мадрид, Виктория Пилзен, Олимпик Марсилия, Динамо Загреб, Селтик, Копенхаген и Макаби Хайфа.

Крахът на Атлетико Мадрид

Отпадането на испанския гранд Атлетико Мадрид, може би е една от най-големите изненади в тазгодишното издание на турнира. Бойната машина на Диего Симеоне завърши последна в своята група с актив от 3 загуби, 2 равенства и едва една победа. За пръв път в историята си "дюшекчиите" завършват четвърти в своята група в турнира на богатите.

Олимпик Марсилия и чудото, което не се случи

Френският гранд се изправи срещу Тотнъм в последния мач от тяхната група. Олимпик водеше, но класата на английския гранд си каза думата. "Шпорите" убиха надеждите на французите за нещо голямо в турнира на богатите.

Огромното разочарование - Глазгоу Рейнджърс

Шотландците направиха една от най-лошите кампании в историята на Шампионска лига. Тимът, воден от Джовани ван Бронкхорст, записа точно 0 точки в своята група с Наполи, Ливърпул и Аякс. Още по-фрапантна е и головата разлика на тима. Рейнджърс вкара само 2 гола и допуснал цели 22 в група "A"

Ето пък кои са всички тимове, които продължават напред в Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички