Грациозен ПСЖ повтори сценария от Париж и накара Ювентус да трепери (ВИДЕО)


Грациозен ПСЖ повтори сценария от Париж и накара Ювентус да трепери (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5324 0

ПСЖ победи за втори път през кампанията с Ювентус 2:1 и по този начин спечели групата си в Шампионска лига след изиграването и на последните срещи от настоящата фаза на турнира.

В герои за победителите се превърнаха Килиан Мбапе с гол и асистенция и Нуно Мендеш с победното попадение. За домакините реализира капитанът Бонучи през първата част.

Крайните резултати пратиха и Ювентус в Лига Европа, който на практика нямаше възможност за нещо повече, но водеше битка за третата позиция с Макаби Хайфа. Израелският тим обаче бе разгромен с 6:1 от Бенфика и загуби шансове за продължаване на пролет в Европа. 

Прочетете защо Бенфика завърши пред ПСЖ в крайното класиране!

Ето кои са всички тимове, които продължават с Ювентус към Лига Европа!

Първо полувреме:

Размяна на атаки беляза първите минути на срещата, като в седмата минута Локатели отправи мощен удар от дистанция след грешка на гостите, но се оказа неточен. 

Гол! Страхотно попадение наниза "хищникът" Килиан Мбапе, който отбеляза седмия си гол от шест срещи през този сезон в Шампионска лига около 13-тата минута. Той изработи сам "шедьовара" си, и след като Гати не успя да го спре - "младият шамион" стреля между двама за 0:1!

След половин час игра гостите можеха да удвоят чрез Лео Меси, но Шчесни отби, а преди и след това Милик пропусна да изравни. 

Гол! В 39-тата минута домакините все пак стигнаха до изравняване, след като Бернат забрави Куадрадо на десния фланг, а той чудесно прати центриране към наказателното поле, засечено от капитана Бонучи! 1:1!

Второ полувреме:

Гол! Кристоф Галтие направи страхотна смяна около 20 минути преди край на редовното време, когато пусна в игра Нуно Мендеш, а футболистът му се отблагодари с попадение само след броени секунди на терена. Той се впусна в атака по левия фланг след пас на Мбапе и под ъгъл матира Шчесни за 1:2!

В 77-мата минута домакините отново изравниха чрез Локатели след недостатъчно добра реакция на Донарума, но не след дълго се оказа, че е имало засада при попадението. 

Стартови състави:

Ювентус: Шчесни, Гати, Бонучи, Сандро, Куадрадо, Фагиоли, Локатели, Рабио, Костич, Мирети, Милик

ПСЖ: Донарума, Хакими, Рамос, Маркиньос, Бернат, Витиня, Верати, Фабиан, Солер, Меси, Мбапе

Преди мача:

Възпитаниците на Алегри изненадващо спечелиха едва 3 точки след пет двубоя в компанията на Макаби Хайфа, Бенфика и ПСЖ. Последните два тима вече се класираха за елиминациите в Шампионска лига, а италианският тим ще се бори за успех над гранда от Франция. 

"Зебрите" и израелският тим се размениха по победа и сега заемат последните места, но с равни точки. Така Ювентус е задължен да победи парижани, за да не се надяват на определен развой в другата среща. 

Междувременно с 2:1 възпитаниците на Галтие спечелиха първия тим между двата тима. Сега обаче домакините няма да разчитат на цяла дозина футболисти, докато най-големият липсващ при гостите е Неймар. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички