След близо 100 двубоя: Eто кои продължават в Шампионска лига и напролет


След близо 100 двубоя: Eто кои продължават в Шампионска лига и напролет
Снимка: Getty Images

2424 0

96 двубоя, много драма и куп изненади белязаха тазгодишната групова фаза в Шампионска лига, която приключи официално преди минути. Неяснотата около продължаващите имаше до последните двубои, но в крайна сметка вече са ясни продължаващите на в елиминационната фаза. 

Става въпрос за 16 тима - по 2 от осем групи, които ще продължат борбата след Мондиал 2022 и ще опитат да излъжат най-великия тим в турнира - Реал Мадрид, продължаващ защитата на трофея от миналата кампания.

Групата с много класа и сериозно предимство

От първата група без съмнения продължават Наполи и Ливърпул, които всъщност дори не успяха да определят големия победител сред четирите тима (Аякс и Рейнджърс), след като завършиха с по 15 точки. Те завършиха груповата фаза с по 5 победи и 1 поражение, които си размениха съответно в първия и последния кръг. 

Неаполитанците стартираха кампанията с разгромна победа от 4:1 в своя дом над мърсисайдци, но възпитаните на Клоп отвърнаха с 2:0 на "Анфийлд", което обаче не бе достатъчно за първото място в групата. 

Същинската изненада на ранния етап

Порто и Брюж се превърнаха в оцелелите от една от същинските "групи на смъртта" през настоящата кампания, като това най-много важи за белгийския тим, който продължава напред въпреки компанията на Байер Леверкузен и Атлетико Мадрид.

Любопитно е, че португалският тим стартира кампанията с две поредни загуби и изглеждаше в трудна ситуация, но в крайна сметка се пребори с останалите три тима. Интересни бяха и борбите между първия и втория, които си размениха разгромни победи от по 4:0.

Болезненият развой, за който малко са мислили, че ще се повтори

Това бе спряганата за истинска драматична група, в която нищо няма да бъде ясно до самия край, но всъщност ситуацията не бе точно такава след безгрешното представяне на Байерн Мюнхен и здравите нерви от Интер.

Баварците се превърнаха в единствения тим с шест поредни победи в групите, докато "змията" пребори Барселона в преките двубои и остана с три точки пред възпитаниците на Шави. 

"Викингите" сред непритенциозни съперници

Eдна на практика ясна от самото начало група, която срещна европейските шампиони от Реал Мадрид с едни напълно преодолими отбори в лицето на Лайпциг, Шахтьор Донецк и Селтик. 

Възпитаниците на Анчелоти обаче не успяха да завършат само с успехи като Байерн Мюнхен и бяха победени от германците с 3:2, а с украинския тим бе постигнато реми. Именно успехът над "викингите" направи разликата между "биковете" и останалите претенденти за втората позиция. 

Битката на хартия, но същинската разлика на практика

Една четворка, в която се очакваше да има особена борба за второто място, но Борусия Дортмунд съумя да се пребори със Севиля, който не се намира във форма и улесни "жълто-черните".

Първи завършиха възпитаниците на Пеп Гуардиола, докато Копенхаген не успя да постигне нещо запомнящо се в срещите освен едно домакинско реми срещу Манчестър Сити.

Непримиримият претендент и провалилият се гранд

В последната разбивка също се получи една от големите изненади, тъй като Ювентус за първи път отпадна от надпреварата в този етап. Възпитаниците на Алегри не успяха да се преборят с Бенфика и ПСЖ, които съответно завършиха първи и втори в крайното класиране. 

Отборите, които продълават в елиминациите на Шампионска лига: Наполи, Ливърпул, Порто, Брюж, Байерн Мюнхен, Интер, Тотнъм, Айнтрахт Франкфурт, Челси, Милан, Реал Мадрид, Лайпциг, Манчестър Сити, Борусия Дортмунд, Бенфика и ПСЖ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички