Треньорът на Барселона се прицели във финал на Лига Европа след 4:2 в Чехия: Няма да подценим турнира


Треньорът на Барселона се прицели във финал на Лига Европа след 4:2 в Чехия: Няма да подценим турнира
Снимка: Getty Images

1109 0

Старши треньорът на Барселона - Шави Ернандес, бе сравнително доволен след победата с 4:2 срещу Виктория Пилзен в последния кръг от Шампионска лига:

"През първото полувреме всичко бе много добре. Въпреки това, дадохме на съперника повече възможности, отколкото обикновено. Изпитахме трудности в защита, а това си пролича и при допуснатите голове. В атака всичко ни се получи", каза той на пресконференцията си след мача.

Каталунците завършиха на трето място в Група "С" с актив от 7 точки и ще играят на 1/16-финал в Лига Европа напролет. Наставникът бе категоричен, че оценката за представянето на Барса в ШЛ през сезон 2022/23 може да бъде само една:

"Оценката за представянето ни в групата не може да бъде друга, освен отрицателна. Класирането за следващата фаза беше в нашите ръце, но не използвахме шансовете си. Байерн Мюнхен и Интер го направиха... Ние не успяхме да спечелим нито в Германия, нито в Италия. Това е мнението ми".

За финал Шави допълни, че тимът му ще се опита да спечели трофея във втория по сила европейски клубен турнир: "Дали Барселона е фаворит в Лига Европа? Бих казал, че сме един от отборите, които имат амбицията да спечелят турнира. Той ще бъде много интересен, а ние в никакъв случай няма да го подценим. Ще се борим да стигнем до финала!".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Последни 8 мача в Шампионска лига: Важна вечер за Милан и Реал Мадрид, ПСЖ гостува на Ювентус!

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички