Безкомпромисна: Французойка влезе в историята на Шампионска лига за по-малко от полувреме (ВИДЕО)


Безкомпромисна: Французойка влезе в историята на Шампионска лига за по-малко от полувреме (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

3059 0

Френската топ съдийка - Стефани Фрапар, продължава да постига невероятни постижения, а едно от тях бе по време на сблъсъка между Реал Мадрид и Селтик от последния кръг на груповата фаза на Шампионска лига, който до почивката бе при резултат от 2:0. 

По-малко от 45 минути обаче бяха достатъчни на французойката да прати както името си, така и самата среща в историята на Шампионска лига, след като двубоят се превърна в едва четвъртият, в който се отсъждат 3 или повече дузпи за едно полувреме. 

Фрапар отсъди наказателните удари между 6-тата и 36-тата минута, след като двама играчи на Селтик играха с ръка в наказателното поле, а в третият случай се стигна до нарушение от Ферлан Менди. По този начин се стигна и до резултата до почивката - Модрич и Родриго се разписаха, а Куртоа отрази опита на Юранович от бялата точка. 

През изминалото десетилетие само две срещи са постигнали подобен рекорд - тази между Севиля и Залцбург на 14.09.2021, в която биват отсъдени цели четири дузпи са едно полувреме, както и тази между Челси и Нордселанд от 05.12.2012 г., когато отново се стига до три наказателни удара. 

На 14.03.2000 г. Реал Мадрид отново участва в едно полувреме с три дузпи, а тогава противник на "белия балет" е Динамо Киев. 

Вижте при една от дузпите какъв рекорд счупи и Лука Модрич!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички