Милан подпечата билета за осминафиналите в Шампионска лига с бой над РБ Залцбург (ВИДЕО)


Милан подпечата билета за осминафиналите в Шампионска лига с бой над РБ Залцбург (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4602 0

Италианският гранд Милан разби австрийския такъв РБ Залцбург в последния мач и за двата тима от груповата фаза на Шампионска лига. с 4:0. В герой за тима от Италия се превърна Оливие Жиру, който се отчете с 2 попадения и 2 асистенции.

Освен двете попадения на Жиру по едно добавиха Раде Крунич и Жуниор Месиас. РБ Залцбург също имаше своите шансове, но добри изяви на Татарушану ги опропастиха. 

Така Милан завършва втори в група "E" на турнира и продължава към елиминационната фаза. Австрийците пък са трети и ще търсят слава в Лига Европа.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна двуостро. Двата тима излязоха на  терена и веднага започнаха да търсят гола. В 14-ата минута резултатът бе открит. Милан получи правото да изпълни корнер. Зад кълбото застана Тонали и го прати в наказателното поле. Там Жиру успя да нанесе удар с глава и да отбележи - 1:0 за Милан.

Video edited on Kapwing

В 17' Жуниор Адаму получи възможност да изравни с хубав удар от наказателното поле, но той бе право в обсега на Татарушану, който спаси. 10 минути по-късно Жиру отново вкара топката в мрежата на гостите, но попадението му бе отменено поради засада.

До края на първата част двата тима продължиха да търсят гола. За гостите Вьобер, Зайвалд и Дедич бяха близо до него, а Рафаел Леао от Милан направи хубав пробив и излезе очи в очи с Кьон, но не успя да го преодолее.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Милан започна втората част по страхотен начин. Рафаел Леао центрира от фланга, а в наказателното поле Жиру смъкна топката за Крунич, който с глава не сбърка и удвои преднината на "росонерите" - 2:0.

В 57-ата минута Рафаел Леао проведе изключителна солова акция, навлизайки в наказателното поле на "биковете". Там той потърси пас, който не бе добре изчистен. Така топката попадна в краката на Жиру, който от непосредствена близост нямаше как да сгреши - 3:0 за Милан.

Video edited on Kapwing

Последният гол падна малко преди последния съдийски сигнал и бе дело на Жуниор Месиас, който оформи крайното 4:0.

Стартови състави:

Милан: Татарушану, Калулу, Кяер, Томори, Ернандес, Тонали, Беннасер, Ребич, Крунич, Леао, Жиру

РБ Залцбург: Kьон, Адаму, Зайвалд, Кяергард, Сучич, Соле, Гурна-Дуат, Павлович, Вьобер, Дедич, Окафор

ПРЕДИ МАЧА

Двата отбора излизат в пряк сблъсък за втората позиция в група "E" на турнира на богатите. При равенство "росонерите" продължават напред, но при победа Залцбург отмества италианците и си гарантира второто място зад първия Челси.

И двата тима не се намират в най-добрата си форма. В последните пет мача Милан има 3 победи и две загуби, като през уикенда бе неприятно изненадан от Торино като гост, губейки с 1:2. Залцбург пък е с три победи, 1 загуба и 1 равенство в последните си пет. През уикенда австрийците стигнаха до минимален успех с 1:0 над Хартберг.

Сблъсъкът на "Сан Сиро" ще бъде четвърти между тези два отбора като до момента Милан е печелил на два пъти, а на 6-и септември срещата в Австрия завърши при резултат 1:1.

Главен арбитър на зрелището ще бъде Антонио Лаос от Испания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички