Реал Мадрид разгроми Селтик в луд мач с 6 попадения (ВИДЕО)


Реал Мадрид разгроми Селтик в луд мач с 6 попадения  (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4617 0

Реал Мадрид надви убедително Селтик с 5:1 в последната за двата тима среща от груповата фаза на Шампионска лига за настоящия сезон. С успеха "лос бланкос" си гарантираха първата позиция в група "F" с 13 точки, а шотландците остават на дъното с актив от едва два пункта.

Точни за "кралете" бяха Лука Модрич (6' дузпа), Родриго (21' дузпа), Марко Асенсио (51'), Винисиус (61') и Феде Валверде (71'). Почетното попадение за Селтик бе отбелязано от пряк свободен удар и бе дело на Жота в 84-ата минута.

Разликата в класите бе огромна и "лос бланкос" доминираха през по-голямата част, Селтик също имаше шансове, но не успя да ги реализира.

Френският рефер Стефани Фрапар пък влезе в историята като за по-малко от 45 минути отсъди цели 3 дузпи. А двубоят се превърна в четвъртия, в който се отсъждат 3 или повече дузпи за полувреме.

Селтик се прибира безславно у дома, докато Реал Мадрид ще чака предстоящия жребий, за да разбере следващия си опонент в турнира на богатите.

Второ полувреме:

Желанието на домакините за попадения не стихна и те оформиха класическа разлика  51-вата минута, когато Асенсио прати топката в мрежата след асистенция на Карвахал. "Викингите" показаха, че могат да бележат и от игрови ситуации. 

В 61' Феде Валверде прати дълга топка към Винисиус. Бразилецът успя да се позиционира правилно в наказателното поле и хладнокръвно прати топката в лявата част на вратата - 4:0 за Реал Мадрид.

Video edited on Kapwing

В 71-ата минута Реал организира страхотна атака, появилия се като резерва Лукас Васкес изкара топката на дъгата на наказателното поле за Феде Валверде, който с прецизен удар не остави шанс на противниковия страж и направи резултата 5:0.

В крайна сметка, Селтик успя да върне един гол. Жота си спечели пряк свободен удар в 84', взе топката, застана уверено зад нея и наказа Тибо Куртоа от близо 25 метра за 5:1.

Video edited on Kapwing

Първо полувреме:

Домакините съумяха да открият резултата след едва шест минути, когато опитният Лука Модрид реализира дузпа! Тя бе отсъдена след игра в ръка малко по-рано, когато Валверде стреля креативно, а кълбото бе спря в крайника на противников играч.

В 18-тата минута Винисиус засече ниско центриране на втора греда, но опитният Джо Харт спаси опита. Последва обаче удар на Родриго, който се отби в ръката на О'Райли, което след преглед на ВАР доведе до нов наказателен удар.

Гол! Родриго прати топката в долния ляв ъгъл за 2:0!

Секунди по-късно топката се озова в краката на Винисиус около бялата точка, но последва неточен опит след паса от Родриго. 

В 26-тата минута грешка на Тони Кроос успя да подпомогне Фурухаши, който стреля под ъгъл, но Куртоа отрази.

След осем минути и гостите получиха правото да изпълняват наказателен удар, но опитният белгийски страж отрази удара в долния десен ъгъл. 

Стартови състави:

Реал Мадрид: Тибо Куртоа, Дани Карвахал, Едер Милитао, Дейвид Алаба, Ферлан Менди, Лука Модрич, Тони Кроос, Феде Валверде, Марко Асенсио, Родриго, Винисиус

Селтик: Джо Харт, Йосип Юранович, Карл Старфелт, Мориц Йенц, Грег Тейлър, Рио Хатате, Аарън Мой, Дайзен Маеда, Мат О`Райли, Лиел Абада, Киого Фурухаши

Преди мача:

Реал Мадрид вече си гарантира класирането напред, но ще се опита да спечели групата, след като разликата с втория е едва РБ Лайпциг е 1 т. Селтик обаче нямам никакви шансове дори и за Лига Европа. Преди срещата разполага с 2 т., които са непосилни предвид шестте на Шахтьор Донецк. 

Първата среща между двата тима завърши с класическото 3:0 за "белия балет", който загуби от от "биковете" в последния кръг с 3:2, а преди това направи реми с украинския гранд. Селтик също направи 1:1 с Шахтьор в последния кръг. 

Карло Анчелоти няма да може да разчита на Чуамени и Азар, докато за гостите четирима няма да бъдат на разположение.  Първата и последна победа на "детелините" над Реал е през 1980 г.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички