Нова доза обрати, разгроми и сензации в Шампионска лига (резултати)


Нова доза обрати, разгроми и сензации в Шампионска лига (резултати)
Снимка: https://www.uefa.com

2902 0

Най-големият европейски клубен турнир Шампионска лига предложи поредната вълнуваща футболна вечер. Първите мачове от третия кръг в груповата фаза не разочароваха футболните привърженици, които отново станаха свидетели на много голове, обрати и сензации в надпреварата.

Голямото събитие за вечерта несъмнено бе мегасблъсъкът между отборите на Интер и Барселона, спечелен от "нерадзурите" с гол на Хакан Чалханоглу. Загубата поставя каталунците в трудна ситуация, тъй като вече изостава с три точки от втория в "групата на смъртта" Интер. Фаворитът в групата Байерн Мюнхен пък разгроми аутсайдера Виктория Пилзен с 5:0.

Финалистът от последното издание в Шампионска лига Ливърпул успя да победи Глазгоу Рейнджърс в британското дерби и вече диша по-спокойно в груповата фаза, като разполага с шест точки на второто място. Лидер в тази група е Наполи, който записа трета поредна победа в надпреварата, разбивайки Аякс с 1:6 в Амстердам, въпреки че нидерландците поведоха в резултата.

Белгийският Клуб Брюж продължава да прави истински фурор в Шампионска лига, след като успя да победи и испанския гранд Атлетико Мадрид с 2:0. Така белгийците оглавяват групата с пълен актив от 9 точки. В другия мач от тази група Порто надви Леверкузен с 2:0.

В група D битката стана още по-завързана, след като Спортинг Лисабон поведе в Марсилия, но допусна пълен обрат и бе разгромен от Олимпик с 4:1. Португалците остават лидери с 6 пункта, но зад тях са Марсилия и Тотнъм с по 4 пункта. "Шпорите" не успяха да победят Айнтрахт след нулево реми във Франкфурт.

Резултати от мачовете в Шампионска лига

От 19.45 часа:

Байерн Мюнхен 5:0 Виктория Пилзен

Олимпик Марсилия 4:1 Спортинг Лисабон 

От 22.00 часа:

Айнтрахт Франкфурт 0:0 Тотнъм

Аякс 1:6 Наполи

Интер 1:0 Барселона

Клуб Брюж 2:0 Атлетико Мадрид

Ливърпул 2:0 Глазгоу Рейнджърс

Порто 2:0 Байер Леверкузен

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички