Марсилия даде аванс от гол и 20 минути на Спортинг, за да го накаже грубо (ВИДЕО)


Марсилия даде аванс от гол и 20 минути на Спортинг, за да го накаже грубо (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1222 0

Олимпик Марсилия отнесе Спортинг Лисабон в среща от третия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Френският гранд се наложи с 4:1 в среща, която се изигра на празния "Велодром" поради наказание от УЕФА и започнала с 20 минути по-късно заради закъснение на гостите.

Срещата се реши още през първата част, след като домакините поведоха с 3:1 до почивката. Това се случи, въпреки че Спортинг си осигури попадение след 60 секунди чрез Тринкао. Те обаче отстъпиха по всички показатели в срещата и резонно загубиха.

Успехът обаче не промени позициите на двата тима в класирането и френският тим остана на последно място с първи три точки, докато португалците са първи с шест. Това обаче може да се промени след изиграването на двубоя между Айнтрахт и Тотнъм, които влизат в срещата с по три точки. 

Спортинг поведе в самото начало, след като Тринкао се измъкна от двама бранители и с прецизен удар прати кълбото в левия ъгъл. Домакинският отговор обаче не закъсня и бившата звезда на Барселона - Алексис Санчес вкара лошо избита топка от противниковия страж след 13 минути игра. Преди това двата тима си размениха по едно опасно положение.

След това срещата продължи по ужасяващ начин за гостите. Първо чилиецът отново се разписа в след 180 секунди, но попадението бе отменено, Ари обаче само малко по-късно засече центриране на Клаус и донесе обрата за домакините. 

Антонио Адан пък си изкара директен червен картон, който бе и прегледан от ВАР, впоследствие потвърден и оставил португалците с човек по-малко.

До края на първата част Леонардо Балерди засече центриране на втория голмайстор на домакините - Ари, и оформи резултата от 3:1 на почивката още в 28-ата минута. Две минути преди края на първата част ВАР можеше да изгони и втори играч на Спортинг, но именно той спести подобна съдба за гостите.

През втората част Марсилия създаде поне три чисти положения за сметка на едно от гостите, до попадение обаче се стигна едва в 84-тата минута, когато Мангулу оформи крайният резултат. 

Проследете останалите резултати от европейските срещи НА ЖИВО!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички