Байерн Мюнхен унищожи Виктория Пилзен и стана недосегаем в Шампионска лига (ВИДЕО)


Байерн Мюнхен унищожи Виктория Пилзен и стана недосегаем в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1692 0

Шампионът на Германия Байерн Мюнхен разгроми чешкия Виктория Пилзен с 5:0 като домакин на "Алианц Арена" в трети мач от "групата на смъртта" в Шампионска лига. Баварците, които се представят колебливо в Бундеслигата, продължиха с победната си серия в Европа, записвайки трети пореден успех, след като по-рано надвиха Интер и Барселона. Това бе и рекорден 31-ви пореден мач без загуба за немския тим в групите на Шампионска лига.

Домакините откриха резултата след само седем минути игра, когато намиращият се във феноменална форма Лирой Сане направи на пух и прах противниковата отбрана. Германецът взаимодейства с Джамал Мусиала, а след това нахлу на скорост фронтално към противниковата врата, за да отправи неспасяем удар в горния десен ъгъл. Това бе 16-ият гол за Байерн в последните 13 мача в Шампионска лига, при който Сане е замесен.

Video edited on Kapwing

Само шест минути по-късно Байерн удвои преднината си. Леон Горецка успя да намери Серж Гнабри на границата на наказателното поле, откъдето бившият футболист на Арсенал успя да вкара в мрежата на Пилзен.

Video edited on Kapwing

В 21-ата минута Байерн стигна и до трети гол. Садио Мане пое подаване от тъч, а след това технично преодоля двама съперници на Пилзен. Сенегалецът продължи да се забавлява с противниковата отбрана, правейки изключителен индивидуален пробив, завършил с гол във вратата на чешкия тим. Това бе първи гол за Мане в Шампионска лига с фланелката на Байерн и 25-и в кариерата му в турнира, с което задмина легендата Луиш Фиго (24).

Video edited on Kapwing

В 36-ата минута Джамал Мусиала вкара топката за четвърти път в мрежата на Пилзен, но голът бе отменен заради засада. Мусиала, който е бил на 10 години при последната домакинска загуба на Байерн в Шампионска лига, трябваше да се примири с решението на ВАР, че голът е нередовен, макар и засадата да бе изключително тънка. С подобно представяне обаче не е изненада, че Ливърпул се интересува от Мусиала.

Video edited on Kapwing

На почивката Юлиан Нагелсман извърши двойна смяна - включи Йосип Станишич и Ерик Максим Чупо-Мотинг на местата на Алфонсо Дейвис и Джамал Мусиала. Шест минути след началото на втората част Байерн все пак отбеляза четвърти гол във вратата на Пилзен. Садио Мане видя Лирой Сане, който дебнеше на ръба на засадата. Германецът овладя подаването на Мане с перфектно първо докосване, а след това хладнокръвно прати топката в мрежата на гостите за втория си гол в мача.

Video edited on Kapwing

В 59-ата минута една от резервите на Нагелсман - Чупо-Мотинг, се разписа. Горецка успя да го изведе с прецизно подаване в наказателното поле, а нападателят не сбърка, правейки резултата 5:0. Това бе втора асистенция за Горецка в срещата.

Video edited on Kapwing

Минута преди гола на Чупо-Мотинг в игра се появи 17-годишната сензация на Байерн Матис Тел, който замени Лирой Сане. По-късно Нагелсман даде шанс за изява и на Бенжамен Павар и Марсел Забицер. До края на мача обаче баварците намалиха оборотите и доиграваха срещата, която завърши с 19 изстрела към противниковата врата, от които 10 точни. Байерн контролираше топката в 66% от времето, а Пилзен завърши с три точни удара към противниковата врата.

С победата Байерн Мюнхен буквално стана недосегаем в група С, където и лидер с пълен актив от девет точки. Тимът има аванс от шест пункта пред втория и третия Барселона и Интер, които по-късно излизат в директен сблъсък. Виктория Пилзен пък записа трета поредна загуба в Шампионска лига и остава без точки в актива си. До края на груповата фаза остават още три мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички