"Мога да науча на футбол много хора" - Антонио Конте защити философията си и обясни защо не обича да играе 'отворено'


"Мога да науча на футбол много хора" - Антонио Конте защити философията си и обясни защо не обича да играе 'отворено'
Снимка: Getty images

1492 0

Старши треньорът на Тотнъм - Антонио Конте, защити избора си на състав и тактическата постройка след поражението от градския съперник Арсенал с 1:3 в събота.

Тази вечер (4 октомври) "шпорите" гостуват на Айнтрахт Франкфурт в мач от третия кръг на груповата фаза в Шампионска лига. До момента те записаха една победа (2:0 срещу Олимпик Марсилия) и една загуба (0:2 от Спортинг Лисабон). 

Независимо от лекия спад във формата, Конте не смята, че са нужни тактически промени и заяви, че може да "научи на футбол много хора". На фона на загубата на Манчестър Юнайтед от Манчестър Сити с 3:6, той подчерта, че никога не е допускал "шест, седем или осем" гола в един мач:

"Ако бяхме успели да развием ситуациите, които имахме, особено при завършващите пасове, щяхме да имаме възможността да вкараме много голове на Арсенал. Вместо това направихме много грешки. За мен е важно да имам план и да поставям играчите си във възможно най-добрата позиция, от която да могат да покажат най-добрите си качества. В противен случай може да стане така, че да получиш шест, седем или осем гола... в Англия това се случва много пъти. В моята кариера това никога не е ставало и не обичам да играя отворено и да допускам много свободни пространства. Печелил съм трофеи в Англия и в миналото - мисля, че мога да науча на футбол много хора", заяви италианският треньор на Тотнъм на пресконференция преди сблъсъка с Айнтрахт.

Той бе категоричен, че ще дава шанс на играчи единствено и само на база 'спортен принцип': "Феновете трябва да бъдат фенове. Разбирам, че те имат право на мнение, но аз виждам всекидневно какво се случва на тренировките. Опитвам се да дам най-доброто за отбора. Ако ми имат доверие, то тогава нека ми имат доверие, но аз съм този, който взима крайните решения. Ако не съм избрал даден футболист, то това е защото не съм сметнал, че е готов".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Мълва от Острова: Треньорът на Манчестър Юнайтед е преосмислил решението си за Кристиано Роналдо!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички