Брюж шокира Атлетико Мадрид и зае еднолично първо място в Група "В"


Брюж шокира Атлетико Мадрид и зае еднолично първо място в Група "В"
Снимка: GettyImages

1278 0

Брюж направи една от изненадите в 3-ия кръг на груповата фаза на Шампионска лига, побеждавайки категорично Атлетико Мадрид с 2:0 като домакин. С невероятния си успех "синьо-черните" заеха първото място в Група "В".

Резултата в мача откри Камал Сова (36'), а крайното 2:0 оформи Феран Жургла (62').

Противно на очакваното, в първите 15 минути, домакините взеха пълната инициатива в срещата. Статистиката от 2 на 1 удари в полза на Атлетико не отговаряше на истината. "Дюшекчиите" притежаваха топката в едва малко повече от 20% от времето, а атаките им бяха спирани още в начална фаза.

Нищо по-интересно не беляза двубоя 15 минути преди края на първото полувреме. Мадридчани се настаниха все по-уверено в половината на съперника, отправяйки голям брой удари. Нито един от тях обаче, не успя да зарадва Диего Симеоне и компания.

Камал Сова обаче напомни за първоначалното надмощие на Брюж. След размяна на прекрасни двойни подавания, Феран Жутгла нахлу в наказателното поле на "червено-сините". Той се разправи великолепно с 3-а противникови футболисти, предоставяйки топката на крака на нахлуващия на скорост таран, който откри резултата. (36')

Домакините се прибраха в собствената си половина, изчаквайки последния съдийски сигнал за първото полувреме, докато възпитаниците на Симеоне не съумяха да възстановят паритета.

С началото на втората част, "дюшекчиите" можеха да се озоват в позиция на догонващ с 2 попадения пасив. Асистентът за първото такова Жутгла получи пространство за стрелба. Той го направи с много плътен и точен удар и само добрата намеса на Ян Облак предотврати това стражът да вади коженото кълбо от мрежата си за втори път.

В 62-ата минута отново Жутгла беше под светлините на прожекторите, но този път без прошка за Атлетико. Футболистите на испанския тим оставиха противниковите такива да разиграят спокойно през цялата своя половина, до наказателното поле. В него, Таджон Бюканън изчака с топка в крака нахлуващия Жутгла, който наказа Облак за 2:0.

В 75-ата минута Антоан Гризман получи шанс да върне своя тим в мача, след отсъждане на дузпа. Французинът обаче заложи на силата, за сметка на точността, уцелвайки напречната греда. 

Топката беше върната в половината на "дюшекчиите", но те бързо съумяха отново да стигнат до наказателното поле на опонента. Отново Гризман се озова с топка в крака в пеналтерията и с прострелен шут реализира. Попадението му обаче беше отменено, заради засада.

Победата на Брюж постави отбора на върха в Група "В" с актив от 9 точки. Втори остана Порто с 3, трети Байер Леверкузен с 3 и последен Атлетико Мадрид също с 3 точки. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички