Анчелоти обяви Реал Мадрид за "зависим", а той... е доволен от това!


Анчелоти обяви Реал Мадрид за "зависим", а той... е доволен от това!
Снимка: Getty Images

1825 0

Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти призна, че съставът му е твърде зависим от звездата си Карим Бензема, който избухна с два хеттрика в последните два мача в Шампионска лига.

Италианският наставник вярва, че да разчита на играч от калибъра на Бензема е благословия за "Лос Бланкос", които са фаворити в утрешния двубой срещу Челси на четвъртфиналната фаза от турнира Шампионска лига. "Белия балет" срази Челси с 3:1 в първата среща.

"Дали зависим от Бензема? Това е така, няма да го отричаме. Всъщност съм много щастлив, че това е реалност и е нещо хубаво", каза Анчелоти на пресконференцията преди сблъсъка със сините от Лондон.

"Карим е модерен нападател и прави това, което се изисква от нападателите. Всичко, включително работата в защита. Той перфектно се вписва в характеристиките, които са нужни на офанзивен играч в съвременния футбол". 

Италианецът подчерта, че Реал Мадрид трябва да бъде подготвен, в случай, че Челси реши да промени стила си на игра след загубата на "Стамфорд Бридж".

"Всеки знае, че ще бъде трудно, отвъд победата с 3:1. Със сигурност ще трябва да страдаме и да се борим. Очакваме съперник, който ще направи всичко възможно, за да се пребори за класиране", заяви Анчелоти.

"Ще видим какъв ще е съставът. Бихме искали да играем същата игра, която показахме в Лондон. Трябва да сме подготвени за всичко, за промяна в начина на игра на Челси, защото това, което направиха в първия двубой, не се получи добре за тях", завърши той. Наскоро той отправи предупреждение към неговите футболисти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички