Реал Мадрид удари Хетафе без да си дава зор, освиркват и аплодират Бейл


Реал Мадрид удари Хетафе без да си дава зор, освиркват и аплодират Бейл
Снимка: GettyImages

6337 0

Реал Мадрид победи само с 2:0 Хетафе в среща от 31-ия кръг на Ла Лига, проведена на „Сантяго Бернабеу“. Така кралете взеха реванш за изненадващото поражение с 0:1 от съперника си в началото на тази календарна година и увеличиха преднината си на върха в класирането.

Домакините доминираха през целия мач, но пропуски и отличните изяви на вратаря Сория не им позволиха да спечелят по-убедително. Успехът донесоха Каземиро, който вкара с глава в 38-ата минута след уникално центриране с външен фалц на Винисиус Жуниор, и Лукас Васкес, който реализира в средата на втората част.

Хетафе не сътвори нищо запомнящо се в предни позиции с изключение на удара в гредата на Енес Юнал в заключителните акорди. Тимът на Кике Санчес Флорес продължава да е единственият отбор във водещите 5 първенства на Европа, който няма победа като гост.

Карло Анчелоти съхрани и част от звездите си. Той направи четири промени в сравнение с мача от 1/4-финалите на Шампионската лига срещу Челси, спечелен с 3:1 на "Стамфорд Бридж". На резервната скамейка останаха звездите Лука Модрич и Тони Кроос. Домакините стигнаха до успеха без да дадат максимума от възможностите си и играха в тренировъчно темпо, което обаче не им попречи да отправят цели 27 удара по посока на вратата на Сория .

Със спечелените 3 точки Реал събра актив от 72 точки на върха в класирането. Вторият Севиля изостава с 12 точки. Хетафе е 14-ти с 32 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините очаквано започнаха агресивно. Още в 4-ата минута топката влетя в мрежата на Сория след удар на Карим Бензема. Съдията и ВАР обаче отмениха попадението на французина заради засада.

В следващите минути натискът на кралете продължи. Удари към вратата на Сория отправиха Марсело и Васкес.

Стражът на гостите показа котешки рефлекс в 19-ата минута. Тогава той извади страхотен удар от воле на Федерико Валверде, отиващ под гредата.

Само 60 секунди по-късно Винисиус проби отляво, нахлу в пеналта, но шутът му не затрудни Сория.

Домакините не спряха да налитат като оси. Гостите се бранеха задружно и разчитаха на редки контраатаки.

Все пак логичното се случи в 38-ата минута. Винисиус намери перфектно сънародника си Каземиро в пеналта, където той засече с глава и матира Сория – 1:0. Така бразилецът вкара първия си гол през сезона.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След почивката двубоят продължи в същото русло – Реал натискаше, а Хетафе дебнеше за контраатаки.

В 65-ата минута удар на Валверде премина на сантиметри от целта.

Настъпателната игра на домакините нямаше как да не доведе до втори гол. Това се случи в 68-ата минута, когато Лукас Васкес прати топката в мрежата за 2:0 след асистенция на Родриго.

В 74-ата минута на терена се появи Гарет Бейл, като той замени Бензема. Феновете посрещнаха уелсеца с освирквания при първия му мач на "Сантяго Бернабеу" през този сезон. В 87-ата минута обаче те го аплодираха след негов удар, спасен от Сория.

Енес Юнал от гостите профука най-чистото положение за отбелязване на почетно попадение. В 90-ата минута той нацели дясната странична греда.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Васкес, Милитао, Алаба, Марсело, Валверде, Каземиро, Камавинга, Родриго, Винисиус, Бензема

Хетафе: Сория, Джене, Куенка, Митрович, Суарес, Оливера, Максимович, Аленя, Вийяр, Майорал, Юнал

ПРЕДИ СРЕЩАТА

Реал Мадрид е в отлично настроение, след като почти си осигури класиране на ½-финалите в Шампионската лига. През седмицата Карим Бензема изригна с магически хеттрик и кралете удариха Челси с 3:1 в Лондон.

„Лос Бланкос“ няма загуба от Хетафе в 13 поредни срещи като домакин. Съперникът на Реал през тази кампания се представя отчайващо като гост, след като все още няма пълен успех навън в шампионата. В последния мач помежду им обаче Хетафе тресна хората на Карло Анчелоти с 1:0 на своя стадион.

Аут за Реал са контузените Еден Азар и Лука Йович. Под въпрос е Ферлан Менди. Извън сметките на гостите е Мата.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички