В "окото на бурята": най-вихреният етап от Световното първенство по футбол - ОБОБЩЕНИЕ


В "окото на бурята": най-вихреният етап от Световното първенство по футбол - ОБОБЩЕНИЕ
Снимка: Getty Images

40892 0

Завърши Световното първенство по футбол, провело се в Катар. Аржентина е новият световен шампион, след като грабна трофея за трети път, детронирайки актуалния шампион. Франция игра втори пореден финал, но този път загуби болезнено - след изпълнения на дузпи (2:2 след редовното време и 3:3 след продължения).

Целият турнир предложи много изненада, които започнаха още от груповата фаза. Разбира се, голямото шоу нямаше как да не бъде запазено за елиминационната фаза. Там Мароко се превърна в "иберийския касапин", отстранявайки Испания и Португалия.

Бразилия игра надменно в последните минути и изтърва преднина срещу Хърватия и отново най-големият фаворит не се доближи до трофея. Англия пак не "прибра футбола вкъщи", а редица колоси се изложиха и отпаднаха още в групите. Ето какво обаче се случи в елиминациите:

Финал и "малък финал" на Световното първенство по футбол

След два дни пауза от полуфиналите ще настъпи времето и за последните срещи от Мондиал 2022. Първо ще станем свидетели на спора за бронзовите медали, а след това и на големия финал.

17 декември - малък финал

17:00 часа, Хърватия 2:1 Мароко

 

18 декември - ФИНАЛ

17:00 часа, Аржентина - Франция 2:2 (3:3 в продължения, 4:2 след дузпите)

Полуфинали на Световното първенство 2022

Програмата на полуфиналите включва два дни през следващата седмица - вторник и сряда. Ето как са разпределени двубоите на 13-и и 14-и декемри:

13 декември

21:00, Аржентина 3:0 Хърватия

За да разберете коя телевизия кои мачове ще излъчва, можете да се насочите към нашата пълна ТВ програма на Световното по футбол 2022г.!

14 декември

21:00, Франция - Мароко 2:0

За да разберете коя телевизия кои мачове ще излъчва, можете да се насочите към нашата пълна ТВ програма на Световното по футбол 2022г.!

Четвъртфинали на Световното първенство 2022

Програмата на четвъртфиналите стартира в петък (09.12) и ще продължи само два дни - до събота включително (10.12). Ето и как са разпределени мачовете:

9 декември

17:00, Хърватия - Бразилия 0:0 (1:1 след продължения, 4:2 при дузпите)

21:00,Нидерландия 2:2 Аржентина (2:2 след продължения, 3:4 при дузпите)

За да разберете коя телевизия кои мачове ще излъчва, можете да се насочите към нашата пълна ТВ програма на Световното по футбол 2022г.!

10 декември

17:00, Мароко 1:0 Португалия

21:00, Англия 1:2 Франция

За да разберете коя телевизия кои мачове ще излъчва, можете да се насочите към нашата пълна ТВ програма на Световното по футбол 2022г.!

Група А на Мондиал 2022

В група А предварителните прогнози се сбъднаха - Нидерландия завърши първа (7 т.), а домакинът Катар сякаш се оказа най-слабият отбор на турнира (0 т. и -6 голова разлика). Сенегал оправда прогнозите и спечели втората позиция с 6 точки, но в Еквадор (4 т.) определено има за какво да съжаляват, тъй като се нуждаеха от равенство в сблъсъка от последния кръг на тази група, за да продължат. Южноамериканската страна обаче излезе да брани 0:0, като не показа, че заслужава да играе на 1/8-финалите повече от Сенегал - губейки с 1:2.

Група B на Мондиал 2022

До голяма степен може да се каже, че прогнозите за Група B също се сбъднаха. Англия грабна първото място (7 т.), следвана от САЩ (5 т.), докато Иран (3 т.) и Уелс (1 т.) се сбогуват с Мондиал 2022. Определено "драконите" бяха голямото разочарование на групата, докато азиатската страна не бе толкова далеч от това сензационно да продължи заедно с "трите лъва", но загуби прекия дуел с американците (0:1).

Група С на Мондиал 2022

Третата група на Световното първенство предложи една от най-големите драми при "разплитането" ѝ, тъй като до изиграването на последните двубои и четирите тима имаха теоретичен шанс за продължаване към осминафиналите на надпреварата. 
В сряда вечер Аржентина се наложи с 2:0, а Мексико победи Саудитска Арабия с 2:1 и имат пълното право да съжаляват за развоя на събитията. При така стеклите се обстоятелства именно "гаучосите" и европейската селекция продължава в следващия кръг, тъй като има по-добра голова разлика. 


Група D на Мондиал 2022

Голямата новина на група "D" бе това, че Австралия продължава към директните елиминации. Франция успешно завърши първи в групата с 6 точки, следвана от "кенгурата" също с 6, но по-лоша голова разлика. Трети се нарежда Тунис с актив от 3 пункта, а на дъното, за голяма изненада, остана полуфиналистът от Евро 2020 - Дания, само с 1 точка.

Група Е на Мондиал 2022

Завършекът на група Е много напомни този на група F, след като се получиха сензационни резултати и така, че нито Испания, нито Германия завършиха първи. Бундестима отпада за второ поредно световно първенство в групите, като завършва на трето място с 4 точки, печелейки само последния си мач. Испания се сгромоляса срещу Япония и сдаде първото място ("Ла Фурия Роха" също е с 4 точки, а азиатците са с 6). Коста Рика пък бе близо до изненада и успех срещу Германия, който би изхвърлил и Испания от надпреварата, но в крайна сметка не удържа аванса си. Така втори голям фаворит се оказа аут от състезанието!

Група F на Мондиал 2022

 

В група F на Мондиал 2022 дойде и най-голямата изненада до момента! Мароко съумя да спечели групата, след като остана непобедена (два успеха и едно равенство), докато сребърният медалист от Световното през 2018 година Хърватия се измъкна трудно срещу Белгия, за да спечели второто място. "Червените дяволи" са голямото разочарование засега, като отпаднаха безславно още в групите. Канада пък така и не спечели точка въпреки добрите впечатления, които остави.

 

Група G на Мондиал 2022

 

Седмата група в надпреварата също бе оспорвана до последния съдийски сигнал на двубоите, а в крайна сметка само само вкараните и допуснатите голове направиха разлика между първия и втория. Бразилия допусна поражение в последния си мач срещу Камерун с 0:1, докато Швейцария победи драматично Сърбия с 3:2 и двата тима събраха по шест точки, но "Селесао" има по-добра голова разлика и успех в директния двубой.

Камерун събра 4 точки за третата позиция, а "орлите" останаха на дъното с едва един пункт. 

 

Група H на Мондиал 2022

 

Тази група също не бе никак безинтересна. Португалия не сбърка и завърши пръв в нея, но Южна Корея поднесе изненадата, заемайки втората позиция пред Уругвай и Гана. Драмата бе пълна, тъй като "азиатските тигри" се класираха напред буквално в последните минути на последния си мач срещу Португалия и то благодарение на повечето си отбелязани голове (4) срещу тези на "урусите" (2).

 

Осминафинали на Световното първенство 2022

Програмата на осминафиналите стартира днес (03.12) и ще продължи до вторник (06.12). Ето и как са разпределени мачовете: 

3 декември

17:00, Нидерландия 3:1 САЩ

21:00, Аржентина 2:1 Австралия 

За да разберете коя телевизия кои мачове ще излъчва, можете да се насочите към нашата пълна ТВ програма на Световното по футбол 2022г.!

4 декември

17:00, Франция - Полша 3:1

21:00, Англия 3:0 Сенегал

 За да разберете коя телевизия кои мачове ще излъчва, можете да се насочите към нашата пълна ТВ програма на Световното по футбол 2022г.!

5 декември

17:00, Япония - Хърватия 1:1 (1:3 след дузпи)

21:00, Бразилия 4:1 Южна Корея 

За да разберете коя телевизия кои мачове ще излъчва, можете да се насочите към нашата пълна ТВ програма на Световното по футбол 2022г.!

6 декември

17:00, Мароко - Испания 0:0 (3:0 след дузпи)

21:00, Португалия 6:1 Швейцария 

За да разберете коя телевизия кои мачове ще излъчва, можете да се насочите към нашата пълна ТВ програма на Световното по футбол 2022г.

Вижте и пълната ТВ програма на Световното първенство по футбол по дати и часове.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички