Почитатели на Хърватия с неприличен жест - ФИФА взима сериозни мерки


Почитатели на Хърватия с неприличен жест - ФИФА взима сериозни мерки
Снимка: Guliver/GettyImages

1918 0

Световното първенство по футбол винаги носи много емоции на почитателите - радост, напрежение, тъга, но понякога самите фенове прекаляват и минават граници.

По време на мача между Хърватия и Канада в Катар, фенове на "ватрените" са се подиграли със стража на "кленовите листа" - Милан Борян, който произхожда от Сърбия.

Феновете изложиха банер, насочен към Борян, с името на родния град на семейството му над лого на производител на трактори по време на мача в неделя, в който Канада загуби с 1:4.

Семейството на Борян е напуснало родния град Книн през 1995 година след разпадането на Югославия, във време, в което етническите сърби са бягали от територията на Хърватия на трактори.

Тези жестове никак не са се харесали на ФИФА, а световната футболна централа вече е започнала разследване по случая, твърди авторитетното издание BBC. Ако феновете на "ватрените" бъдат сметнати за виновни, то хърватската футболна асоциация ще трябва да плати глоба.

Припомняме, че ФИФА осъжда всякакви прояви на дискриминация. През 2021 Мексико и Швейцария бяха глобени стотици хиляди швейцарски франка поради непристойни жестове и прояви на техните почитатели.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Какво каза Крамарич, след като наниза два гола на Канада.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички