Хърватия отново тръгва към финала, но коварният Мароко ще опита да обърка сметките


Хърватия отново тръгва към финала, но коварният Мароко ще опита да обърка сметките
Снимка: Getty Images

2156 0

Четвъртият ден от Световното първенство по футбол в Катар стартира с първия мач от група F, който противопоставя отборите на Хърватия и Мароко. Финалистът от Мондиал 2018 ще опита да повтори изключителния си успех, но още в началото на пътя към тази цел възпитаниците на Златко Далич срещат изключително солидния марокански тим.

Хърватия не видя "Папата" в Русия, а сега ще го търси в Катар!

Формата на Хърватия и Мароко 

Хърватия влиза на Мондиал 2022 в серия от пет поредни победи - четири в Лигата на нациите и една в последната приятелска среща срещу Саудитска Арабия. Другите четири победи също бяха значими - два пъти над Дания, веднъж над действащия световен шампион Франция и веднъж над Австрия. Що се отнася до Мароко, тимът също е в отлична форма - пет победи в последните седем мача и нито една загуба.

Раздиран от скандали, но и бълващ класа: Мароко е "скритата" стихия в Катар!

Има ли отсъстващи за мача Мароко - Хърватия?

Златко Далич може да бъде доволен от факта, че успя да съхрани отбора си здрав и всички негови футболисти са налични за откриващия мач на Мондиал 2022. При Мароко обаче има двама липсващи играчи и това са Абделхамид Сабири, който действа като атакуващ полузащитник, както и Абдесамад Езалзули, който играе на същата позиция. 

Играчи на фокус: Лука Модрич и Ашраф Хакими

Няма съмнение, че името, което се отличава най-ярко в този мач, е това на Лука Модрич - носителят на "Златната топка" за 2018 година, който бе в основата на успехите на Хърватия преди четири години. Полузащитникът на Реал Мадрид отново ще сложи капитанската лента на ръката си, за да поведе Хърватия към победата.

"Златната топка" на Хърватия, която ще опита да сбъдне най-голямата си мечта в Катар

Ашраф Хакими пък е най-сериозното име в състава на Мароко, където за отбелязване са и играчи като Хаким Зиеш и Нусер Мазрауи. Хакими, който стартира кариерата си в Реал Мадрид, премина през Борусия Дортмунд и Интер, за да стигне до ПСЖ, е един от най-добрите десни уингбекове в света. От него се очаква да тормози най-много отбраната на Хърватия с непрестанните си включвания и отлични центрирания.

Ашраф Хакими: Х факторът за Мароко на Световното по футбол

Какво казват фактите и какво ни говори статистиката?

Хърватия и Мароко никога преди не са се изправяли един срещу друг. Ако погледнем към представянето на двата тима на световни финали, то веднага изпъква фактът, че Мароко не е успял да спечели девет от последните си десет мача. Хърватия е далеч по-успешен, като на Мондиала в Русия допусна само едно поражение - от Франция на големия финал.

Потенциални стартови 11 на Мароко и Хърватия

Мароко: Боно, Хакими, Саис, Агер, Мазрауи, Унахи, Амрабат, Амала, Буфал, Зиеш, Ен-Несири

Хърватия: Ливакович, Станишич, Ловрен, Гвардиол, Баришич, Модрич, Брозович, Ковачич, Влашич, Петкович, Перишич

Двубоят от група F започва в 12:00 часа българско време, като можете да проследите Мароко - Хърватия НА ЖИВО В SPORTLIVE.BG

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички