Коварната група на Световното, в която може да бъде взет скалп на един от фаворитите


Коварната група на Световното, в която може да бъде взет скалп на един от фаворитите
Снимка: Getty Images / колаж на SportLive

2662 0

Групите на Световното първенство по футбол в Катар предразполагат към изненади още на старта на надпреварата. Една от оспорваните групи, в която "на хартия" има два фаворита, е група F. Достигналите до финала и полуфинала на Мондиал 2018 Хърватия и Белгия са считани за фаворити, но класирането им далеч не е сигурно, тъй като компания им правят коварните отбори на Мароко и Канада.

След загубения финал в Русия: Хърватия мечтае за трофея в Катар

Хърватия спечели сърцата на феновете преди четири години, когато стигна до големия финал и загуби с достойнство от Франция. "Шахматистите" са двукратни медалисти от световни първенства, но сега се осмеляват да мислят и за първа световна титла в историята си. А за триумфа на балканската страна ще помага и носителят на "Златната топка" Лука Модрич, за когото това ще бъде последен голям форум с националната фланелка.

Ще стигнат ли силите на Белгия за нещо повече от бронз?

Белгия се задоволи с бронзовите медали на Мондиала в Русия, след като отстъпи на Франция на полуфиналите, а след това победи Англия в битката за третото място. "Червените дяволи", които бяха №1 в световната ранглиста на ФИФА, така и не успяха да разгърнат пълния си потенциал в последните години, оставайки без значим трофей. "Златната генерация" изглежда увехнала, но с Кевин де Бройне в редиците си има още един шанс да разцъфне в Катар.

Мароко - загадка с много класа, която може да шокира Хърватия и Белгия

Мароко се готви за своето шесто участие на световно първенство, а подготовката бе придружена със скандали. В навечерието на Мондиала мароканската футболна федерация уволни селекционера си Вахид Халилходжич заради конфликта му с част от най-добрите играчи на отбора, а на негово място, през септември, бе назначен Уалид Реграги. С връщането на Хаким Зиеш и Нусер Мазрауи в отбора, както и със звездата Ашраф Хакими, Мароко изглежда способен да обърка плановете на фаворитите.

Канада търси първи гол и първа победа на световно първенство

Канада успя да се завърне на световните финали след 36-годишна суша, в която тимът така и не успяваше да премине квалификациите. "Кленовите листа" ще участват едва за втори път на световно първенство, а отборът им разполага с класни имена в състава си, които да го поведат към историческо класиране. А "историческо" за Канада ще бъде дори и един гол в Катар, тъй като страната все още не се е разписвала на такъв форум. За постигането на тази цел тимът ще разчита в голяма степен на суперзвездата си Алфонсо Дейвис.

Програма на група F

Първите двубои в група F на Мондиал 2022 са Мароко - Хърватия и Белгия - Канада, които ще се изиграят на 23 ноември. Мачовете от втория кръг в тази група ще се състоят на 27 ноември, а последните трети мачове - на 1 декември. Ето и как изглежда програмата:

23 ноември

  • 12:00, Мароко - Хърватия (Diema, Diema Sport 3)
  • 21:00, Белгия - Канада (БНТ 1, БНТ 3)

27 ноември

  • 15:00, Белгия - Мароко (Diema, Diema Sport 3)
  • 18:00, Хърватия - Канада (БНТ 1, БНТ 3)

1 декември

  • 17:00, Хърватия - Белгия (Diema, Diema Sport 3)
  • 17:00, Канада - Мароко (БНТ 1, БНТ 3)
Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички