Запомнящите се цитати от Златан Ибрахимович, изградили репутацията му


Запомнящите се цитати от Златан Ибрахимович, изградили репутацията му
Снимка: Getty Images/Guliver

26348 0

Златан Ибрахимович безспорно е един от най-знатните играчи в съвременния футбол. Шведът е изключително екстравагантна и противоречива личност, която е недолюбвана от мнозина, но никак не са малко и тези, които му се възхищават.

Едно е сигурно - качествата му са безспорни, като продължава да го демонстрира дори и на 38-годишна възраст. В случая обаче акцент ще бъдат някои от най-запомнящите се негови изказвания, които са му изградили този имидж.

"Мога да бъда трън в задника. Трудно се справя човек с мен. Що се отнася до футбола - обичам да стрелям, а не да подавам, което дразни моите съотборници. Това е част от моята игра. Без тези неща - футболът би бил скучен".

Когато още като тийнейджър Арсен Венгер му предлага проби в Арсенал: "Златан не минава пробни периоди".

"Мидо щеше да ме убие. Влезе в съблкекалнята и нарече всички ни нещастни задници , а аз му казах, че единственият задник е той. Той напълно полудя и метна ножици точно покрай главата ми. Те се забиха в стената".

Към Рафаел ван дер Ваарт: "Не те харесвам. Като капитан - не те харесвам. Не те контузих умишлено и ти го знаеш. Ако ме обвиниш отново, ще счупя и двата ти крака и този път ще бъде нарочно".

За подарък към приятелката му: "Какво имате предвид под "подарък"? Тя има Златан!".

"Търсим апартамент, ако не намерим такъв - вероятно ще купя хотела".

"Само Господ знае какво ще стане... А вие говорите с него".

"Световно първенство без мен не си заслужава гледането".

"Не мисля, че може да се вкарат такива голове, каквито аз вкарвам, дори и във видео игра. Видео игрите са толкова реалистични в днешно време".

"Когато говорих с Мино Райола му казах, че искам да го направим трудно за ПСЖ, че искам да прибирам същите пари, които взимах и в Милан. Това бе начин, за да ги накарам да се откажат от мен. Но Мино ми звънна и каза, че са се съгласили и няма връщане назад".

За трансфера си в Лига 1: "Вярно е, че не знам много за играчите тук, но те определено знаят кой съм аз".

След напускането на ПСЖ: "Дойдох като крал, тръгвам си като легенда".

"Не мога да помогна, само мога да се смея колко съм перфектен".

"Първо отидох наляво, както и той. После отидох надясно, той отново ме последва. Тогава отново поех наляво, а той отиде да си купи хотдог".

"Няма да бъда кралят на Манчестър. Ще бъда Господ на Манчестър".

Запитан да се сравни с друг нападател от Висшата лига: "Лъвовете не се сравняват с хората".

"Казваха, че пристигам във Висшата лига в инвалидна количка, но накрая аз поставих всички тях в такава".

След като класира Швеция за Евро 2016 с победа над Дания: "Имаше мисли, че ще ме пратят да се пенсионирам. Аз изпратих цялата им страна в пенсия".

"Ако променят Айфеловата кула в моя статуя, обещавам ще остава във Франция".

"Към феновете на Галакси - искахте Златан, осигурих ви Златан. Пак заповядайте. Историята продължава... Сега отидете да си гледате бейзбола".

"Мисля, че съм като виното - колкото по-стар ставам, толкова по-добър".

За Моуриньо и Гуардиола: "Можех да отида и да убия за него. Моуриньо винаги е приемал трудни предизвикателства, докато Гуардиола ги избягва. Моуриньо няма нужда да играе по книга, докато другият иска да бъде перфектен".

За престоя си в Барселона: "Първите 6 месеца бяха невероятни и тогава стана нещо. Все още чакам отговор. Гуардиола изведнъж спря да ми говори. Той започна да се крие от мен. Страхливец е. Надявах се да дойде да говори с мен. Като треньор е феноменален, но като човек... Проблемът в Барселона за мен бе философията на клуба. Бях пожертван заради Лионел Меси, а Гуардиола нямаше смелостта да дойде и да ми го каже. Неговите философски речи са глупости за напреднали".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички