Гриша Ганчев: Тодор Живков го е казал - като нямаш пари, кого ще командваш, нямаш право


Гриша Ганчев: Тодор Живков го е казал - като нямаш пари, кого ще командваш, нямаш право
Снимка: Lap.bg

46426 0

Последното обширно интервю на Гриша Ганчев бе преди по-малко от половин година, когато все още бе част от ЦСКА. И въпреки че той все повече говори и показва с действия, че се оттегля от бизнеса е напълно наясно, че той е движещата сила.

Тогава в разговор с Владимир Памуков и Красимир Минев сам признава, че движещата сила в света са бизнесът и парите. Той дори цитира Тодор Живков за отлично известни негови думи от миналото.

Ганчев е на мнение, че трябва да бъде прокаран нов закон за лобизма, като за да илюстрира по-ясно това, което мисли, даде пример с двамата водещи - Памуков и Минев.

"Всичко е свързано": ЦСКА и промяната, "новите Домусчиеви", законът на ГЕРБ и ДПС

"В крайна сметка кое е движещата сила в света? Бизнесът и парите. Тодор Живков го е казал: "Като нямаш пари, кого ще командваш, нямаш право?". Говорил съм го и преди години - трябва да се направи закон за лобизма. Нашите ги е страх - посланик ли, търговски ли, в другите държави.

И примерно трябва да лобираш за на Владо Памуков фирмата да направи пазар или друго. И той си мисли: "Те ще се обадят във Външното, ще ме напишат там. И вика ще ми изгори заплатата, която е 1800 долара". Това е големият проблем.

Направете един закон за лобизма и да се знае Владо Памуков е с Краси Минев. Каквото направи Краси Минев, Влади Памуков го подкрепя. Той може да е и в парламента, ти си бизнесмен. Така го правят в модерните държави. Ние с вас няма да сме живи, когато може би и тук ще стане така. Като имаш закон за лобизма се знае - аз съм с вас двамата, вие правете трактори, самолети, аз ви подкрепям като лобист. И моите тези ги съревновавам с на други тезите - защо ви подкрепям" - споделя Ганчев за "Код спорт".

Гриша Ганчев: Системата е прогнила от 20 години

Гриша Ганчев: Много грешки направих, една от тях е, че се доверих на професионални лъжци

Гриша Ганчев за случващото се в България

Освен това той коментира и системата у нас, като я определи за "прогнила" от вече близо 20 години. Гриша Ганчев има и идея как точно да се работи от съдии и прокурори, като за финал подчерта, че навсякъде по света има корупция, но че тук се прекалява.

"Системата е прогнила от... до 2005 горе-долу беше. Но след това, като започнаха тези работи, виждаш какво става. Сгрешен модел е - трябва съдии и прокурори да взимат огромни пари, да се избират мажоритарно, ако трябва. От този вид промяна трябва. Не защото този и онзи го е назначил и те стоят... Ако сега един съдия отговаря за 3-4 хиляди дела, да отговаря за 7-8 през годината, обаче да взима накрая тройно или четворно.

Още: Гриша Ганчев: Единственото нещо, което ще ме откаже от ЦСКА, е...

В цял свят има корупция - и в Америка, знаете, че съм бил там доста време. Но всичко е сведено от 3 до 5%. Тука по едно време стигнаха 90 на 10. Но в другата полза, не в твоя полза" - казва още той в интервюто, излязло в началото на тази година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички